De ce nu ma mai uit la televizor?

tv
Link-uri sponsorizate

Recunosc, pana mai ieri credeam ca cei care spun ‘nu ma mai uit la televizor’ sunt niste ipocriti. Ei bine, imi fac mea culpa! Nici eu nu ma mai uit!

Ma puteti face ipocrit, mai ales ca am meseria pe care o am (jurnalist), insa chiar nu ma mai uit la televizor.

De ce? Pentru ca productiile actuale imi insulta inteligenta. Si nu, nu sunt vreun creponat care sa spuna – ‘vreau cultura, nu jeg’.

Nu, nu spun asta, dar m-am saturat de jeg. In primul rand vreau stiri – ori ceea ce se intampla de cativa ani incoace nu sunt nici pe departe stiri, in sensul ca nu ofera nimic util oamenilor.

Crime, violuri, accidente, morti etc… Evenimente fara relevanta sociala.  Deci la stiri pa, nu ma mai uit.

La capitolul divertisment, nu am la ce sa ma uit – mi-e dor de un show inteligent (nu ca ar fi existat vreodata vreunul, in afara de ce facea Florin Calinescu pe vremuri).

Insa formatele luate la pachet de afara deja ma plictisesc – reteta e aceeasi, fetele sunt altele.

Ori sa ma ierte toti iubitorii de muzica, insa X Factor si Vocea Romaniei sunt de fapt locuri de preselectie pentru carciumi – sa-mi aratati si mie vreun concurent care a participat la show-urile astea si a ajuns ceva in muzica. Deci timp pierdut degeaba!

Talk-show-urile mondene sunt anoste – se discuta despre chiloti si lucruri complet neinteresante, fara ca cineva sa aiba macar o idee misto. 0 barat. Se arata carne, multa carne – ca deh, onania e mult raspandita in tara asta; se ofera regii penibile, curvele devin vedete, iar oamenii sunt fericiti ca au subiecte de barfa. Jenant! Si mai vrem sa ii imitam pe americani. Suntem la ani lumina distanta.

In plus, multe ‘vedete’ autohtone nu au stat macar o secunda sa-si dea seama ce sunt de fapt? Nici bine nu si-au asternut curul la pupitrul unei emisii ca se cred deja lideri de opinie, fara sa-si dea seama ca aria lor de cunoastere se intinde pe 2-3 statii de autobuz din Bucuresti. Dar nu, domnule, sunt vedete. Toti vor sa fie vedete, sa parvina, sa guste din tortul celebritatii…

E greu sa gandesti si mai ales e greu sa te exprimi coerent fara ‘aaa’, ‘iii’, ‘…’-uri si fara un salahor care sa te faca vedeta din casca. Greu de tot!

La filme, la fel, nu are sens sa ma uit. In general le-am cam vazut, iar daca am chef de un film, dau o tura la cinema. Deci stiri nu, talk-show-uri nu, divertisment nu… politic nici atat.. ce a mai ramas? Au ramas posturile de animale, travel etc… Sincer prefer sa citesc o carte sau sa vad un serial.

Asa ca iata cateva motive pentru care televizorul este un bibelou pentru mine. La meciuri ce ma mai uit din an in paste, ca in rest… inutil.

Pacat, pacat ca se intampla asta. Pacat ca unii oameni – mai ales cei care iau decizii – cred ca publicul e cretin. Pacat ca unii au decis sa promoveze tampenia ca sport national.

Pacat ca unii au decis ca este bine sa promoveze prostitutia ca model social de succes. Mi-e teama ca efectele pe termen lung vor fi nasoale rau. Dar, bineinteles ca nimeni din tv nu-si pune aceasta problema.

Televiziunea, mai ales cea privata, e un business ce are un singur scop – banii! E adevarat, asa e.

Dar cand faci bani vanzand moarte, jeg si curvasarie ar trebui sa ai probleme de constiinta la culcare.

Din pacate, obrazul e gros cat o zi de post in aceasta industrie plina de invidie, ura si rivalitati crancene.

Asa ca nu ma mai uit la televizor si, va zic sincer, de cand nu o mai fac, sunt mult mai linistit.

Link-uri sponsorizate

Comments