Machiajul care poate fi purtat in pat – ultima deturnare a frumusetii

Conceptul de frumusete ma depaseste, recunosc. Nu rezonez deloc cu standardele de frumusete impuse de societatea actuala.

Cu cat le obligam pe femei sa fie aranjate, coafate, machiate... totul la perfectie, totul ca in reviste, cu atat le indepartam de frumusete si feminitate.

Ele devin nevrotice, concentrate exclusiv pe imagine si neglijeaza celelalte calitati feminine, considerand ca imaginea e suficienta.

Dupa parerea mea, femeia frumoasa se vede dimineata, cand te trezesti langa ea.

Atunci o vezi asa cum este - cu pielea lipsita de machiaje, cu ochii curati, cu parul ciufulit... cu buzele nerujate.

Atunci o admiri in toata splendoarea ei, atunci o iubesti natur, atunci ii simti aroma originala, atunci o iubesti fara artificii.

Ador momentele alea de la trezire, momentele alea cand femeia se gudura in bratele tale ca o pisica stalcita de somn.

Momentele alea de tandrete matinala, de caldura sincera ... momente care-ti ofera combustibil pentru intreaga zi.

Din pacate, societatea vrea sa machieze si aceste momente.

Da, veste buna pentru anxioase, veste proasta pentru iubitorii de natural - s-a inventat machiajul care poate fi purtat si in somn. Detalii gasiti AICI

Mi se pare o deturnare nesimtita a frumusetii, a feminitatii.

Nu mi-as putea imagina reactia pe care as avea-o de dimineata cand m-as trezi langa o femeie machiata perfect, de parca ar fi aterizat in pat direct din club.

Stiu ca exista multe femei care nu se simt bine in pielea lor, stiu ca exista multe femei care se considera urate, doar pentru ca cei din jur le fac sa se simta asa...

Insa asta cu machiajul pe care poti sa-l porti si noaptea mi se pare ceva grotesc. Oare cat ne mai machiem vietile, oare cat mai fugim de normal, de natural? Si mai ales de ce? Pentru ce?

De ce vrem sa ne tranformam in niste trandafiri de plastic in loc sa ramanem in continuare trandafiri salbatici? Doar pentru ca astea sunt regulile sociale?

Va rog sa-mi dati voie sa apreciez in continuare naturaletea, frumusetea feminina fara fard... chiar daca vor exista mereu oameni care vor spune ca nu am gusturi.