Reteta fericirii – doar doua ore de munca pe zi!

De ce muncim 8 ore pe zi? De ce plecam dimineata de acasa si ajungem pe intuneric acasa, ratand complet intreaga zi?

Cred ca sunt intrebari pe care si le pun multi dintre noi.

Ei bine, psihologii au gasit reteta fericirii pentru oamenii muncii - doar doua ore petrecute la birou pe zi!

Ei spun ca daca stam la birou peste 2 ore si jumatate, ori muncim prea mult, ori o frecam big time.

Pentru a avea angajati fericiti, patronii ar trebui sa-si tina angajatii la birou doar 13 ore pe saptamana, arata studiul cu pricina.

Cea care a descoperit balanta perfecta viata-munca sustine ca pe langa cele 2 ore petrecute la birou, oamenii ar trebui sa-si aloce alte doua ore in afara biroului, la care sa se adauge alte 2 ore pentru activitati active si o ora pentru masa.

Mai mult, 1 ora si jumatate pe zi trebuie alocata interactiunii cu prietenii (adica 7 ore si jumatate pe saptamana).

2 din 5 oameni au declarat ca nu sunt satisfacuti de rezultatele obtinute dupa o zi normala de munca. 50% dintre cei intervievati au spus ca ar prefera o cariera care sa le permita un raport viata-munca mai echilibrat. OAMENII VOR ALTCEVA!

'Locurile de munca din prezent sunt o imensa sursa de stres, iar oamenii cred ca stau prea mult la birou, visand la viata, in loc sa o si traiasca' - a declarat autoarea studiului.

'Pentru a obtine un raport echilibrat viata-munca, este esential sa incorporam interactiunea sociala, activitatile in aer liber, exercitiile fizice si timpul liber, astfel incat oamenii care muncesc sa se simta bine constant', a adaugat ea.

Potrivit studiului, peste 71% dintre oameni stau cel putin 5 ore si jumatate la birou si se gandesc la concediu de doua ori pe zi.

Dintre ei, 50% au spus ca stau si 12 ore la birou pe zi.

'Nu este doar important sa realizam un echilibru, este esential. Este momentul sa facem viata sa lucreze pentru noi, in loc sa continuam sa ne muncim viata', a incheiat autoarea studiului.

Mi se pare extrem de interesant studiul asta. Marea problema sunt angajatorii, care vor mai degraba sa fie proprietari de sclavi decat sa creasca eficienta muncii.

Sigur, multi dintre ei vorbesc despre piata sau capitalism, cand gulerele lor sunt manjite serios de comunism si incultura crancena.