Care e cea mai mare insulta pentru un barbat?

Cand am scris textul despre cea mai mare insulta pe care i-o poti aduce unei femei - 'sa-i spui sa se calmeze cand e nervoasa' - automat m-am gandit la cea mai mare insulta pe care i-o poti aduce unui barbat.

Daca la femei am inteles cum sta treaba si doamnele au fost de acord, in zona noastra, a barbatilor, cred ca se impun doua plaje de 'atac'.


Si nu spun asta pentru ca suntem noi superiori sau complicati, ci pentru ca are sens.
Ca sa pastrez constructia de la celalalt articol, propun sa o luam pe rand:

1. Sa-i spui ca e prost
Oricat de inteligent ar fi un barbat, el stie ca exista suficiente contexte in care poate fi extrem de prost. Deci asta nu e o insulta.

2. Sa-i spui ca e gras
In societatea actuala, fizicul masculin nu reprezinta o problema. Daca femeile sunt invatate inca de mici ca daca sunt slabute si tonice au mai multe sanse, baietii nu sunt invatati sa traga de fiare. Deci nici asta nu e o insulta. Eu am 1.83 si 94 de kilograme. La prima vedere, ai putea spune ca sunt gras. Daca ma dezbrac (da, stiu ca v-ar placea ideea), lucrurile stau cu totul altfel. Deci nici asta nu e o insulta.

3. Sa-i spui ca e urat
Asta chiar nu ar fi o insulta. Se spune ca barbatul trebuie sa fie putin mai frumos ca intunecatul. In plus, multi barbati urati au avut iubite de o frumusete rapitoare. Vezi cazul lui Serge Gainsbourg.

Si atunci care este cea mai mare insulta pentru un barbat?

Aici intervin cele doua plaje de discutie, care nu se intalnesc decat intr-un singur loc - SEXUL!

Prima plaja este exclusiv sexuala - daca vrei sa ruinezi increderea unui barbat, incearca sa-i distrugi barbatia. Iar femeile se pricep de minune la asta.

Fie ca ii spui ca e prost la pat sau ca o are mica (ceea ce in cele mai multe cazuri este doar un atac nefondat), atunci cand ii ataci barbatia il termini pe termen lung.

Un barbat care a fost castrat timp indelungat pe partea asta, nu-si va reveni prea curand, chiar daca si-o masoara si realizeaza ca penisul lui se incadreaza in dimensiunile normale.

Femeile care isi castreaza barbatii doar pentru a-i domina sunt cele mai rele lucruri care se pot intampla in lumea asta. De ce? Pentru ca efectele castrarii lor sunt de lunga durata, uneori chiar si pentru totdeauna.

Acum intervine si a doua zona de discutie - sa-i spui barbatului ca nu e bun! Si aici nu vorbim despre sex. Vorbim despre abilitatile lui de a furniza resurse, stabilitate, confort.

Daca ii distrugi increderea in sine, spunandu-i tot timpul ca nu e bun, il vei distruge ca pe un castel de nisip. Asta in cazul in care nu se cara dupa primele semne (ceea ce ar inseamna ca e baiat destept).

Din pacate, multi nu pleaca, ci stau si se ambitioneaza sa demonstreze ca sunt buni. Adica devin victime perfecte ale femeilor posesive.

Acum, daca ar fi sa unim cele doua zone de discutie si sa tragem o concluzie, cred ca putem sa spunem ca cea mai mare insulta pe care i-o aduci unui barbat este sa-i spui ca nu e bun (aici intrand si sexul).

Pareri?