Religia ne indeamna sa ne iubim aproapele, Kama Sutra ne invata si cum

Prietenul Bogdan Carp mi-a ridicat o mega-minge la fileu. Pentru cei care se pricep cat de cat la voley, mi-a servit o pasa pe urcare... mingea aia care se loveste ca un ciocan de parchet.

Ce a facut? A publicat o poza cu urmatorul mesaj - 'Religia ne invata sa ne iubim aproapele, Kama Sutra ne invata si cum' :))

Nu poti sa publici asa ceva fara sa vada Vulpescu... fara sa nu ai o reactie de la el :))


Interesant este ca tocmai in momentul in care am vazut poza publicata de prietenul Carp, terminasem de citit un text pe Historia.ro. Textul vorbea despre tabuurile sexuale din Evul Mediu.

Bineinteles ca nu am putut sa nu leg cele doua idei. De ce? Pentru ca si acum mai exista ideile din Evul Mediu. Traiesc bine merci si distrug totul in jur.

Nu vi se pare ciudat ca religia si sexul sunt doua zone care nasc dezbateri aprinse si revarsari imense de energie? Mie nu mi se pare. Motivul? Simplu - religia si sexul s-au aflat aproape tot timpul in conflict. Si nu e 'vina' sexului :))

Ideea este simpla - cu cat reprimi mai mult energia vitala, energia sexuala, cu atat reusesti mai usor sa domini un om. Iar religia nu a ezitat sa se foloseasca de acest lucru. Si uite asa s-a inventat pacatul - adica s-a indus frica in oameni!

Si in Evul Mediu, dar si acum (in anumite zone) sexul practicat din pura placere este un pacat, asa cum este si sexul practicat inainte de casatorie, ca sa nu mai vorbim despre pozitia misionarului - una dintre cele mai mari nenorociri care pot exista - o pozitie care nu ii permite femeii sa faca nimic. O pozitie inventata de barbatii care se temeau de femei, barbati care au transformat femeia intr-un obiect controlabil.

In Evul Mediu - sexul oral si anal erau condamnate... lucru care se intampla si acum, homosexualitatea fiind o alta zona condamnata. Vi se pare ca s-a schimbat ceva de atunci incoace? Nu... ideea de pacat functioneaza la fel... reprimarea continua sa faca ravagii in mintea oamenilor, iar rusinea este la ordinea zilei.

In acest context, iubeste-ti aproapele se refera la ceva strict spiritual, pulsionalul fiind la nivel basic, semi-animalic si lipsit de placere.

Intrebarea este insa alta - oare cum poti atinge spiritualul cand pulsionalul este reprimat? Cum poti deveni intelept atunci cand traiesti in reprimare? Cum poti sa condamni ceva ce nu ai trait, ceva ce nu ai incercat?

Cum poti sa incatusezi insasi viata? Cum poti sa spui ca oamenii care se bucura de sexualitatea lor, oamenii care sunt fericiti si fac sex cu placere sunt pacatosi? Ce e prostia asta?

Si asta, in conditiile in care in Evul Mediu prostitutia era acceptata, ba chiar tolerata, iar acum nu. Nu vi se pare excelent?

Sigur, nu spune nimeni ca trebuie sa devenim asi in Kama Sutra - fiecare este liber sa-si exploreze sexualitatea asa cum vrea. Insa cum poti sa te pronunti despre ceva ce nu cunosti si sa spui ca este deviant? Pe ce se bazeaza o asemenea judecata?

Eu cred ca Osho avea dreptate - nu poti sa ajungi intelept prin reprimare, nu poti sa intelegi viata prin negare, ci doar punand intrebari, cautand, descoperind si mai ales traind.

Asa ca daca vrem sa ne iubim aproapele, trebuie intai sa ne cunoastem si sa ne iubim pe noi insine si apoi sa il cunoastem si sa il iubim pe celalalt, cu totul, nicidecum dupa reguli impuse de altii sau pe bucatele.