Sa ne facem auziti (VIDEO)

"Ce facem cu parintii/ Au dat afara din biserica toti sfintii" - nu, nu este un manifest rap, ci primele versuri din noua piesa a trupei Vunk.

Ascultand "Ne facem auziti" nu am putut sa nu-mi aduc aminte de anul 1999 cand lansam "Numai pentru fratii mei" (cu Da Hood Justice) sau "Romani cu clasa" (cu Brugner).

In ultimii 25 de ani, in Romania, muzica a fost o adevarata portavoce pentru mesajele sociale.

In anii '90, cand cantam numai pentru "fratii mei cu sange-n vene de roman", spuneam ca "nimeni niciodata nu va reusi sa ne scrie alta soarta".

Din pacate, tocmai noi ne-am scris-o prost, tocmai noi - prin deciziile pe care le-am luat - am reusit sa ne facem din ce in ce mai mult rau.

In anii '90, mesajele noastre atingeau doar anumite zone de public. Acum, mesajul baietilor de la Vunk ajunge la un numar mai mare de oameni.

Eu chiar ma bucur sa vad ca mesajele sociale, ca palmele aplicate pe obrazul preotilor - care au transformat biserica intr-o banca - sau pe obrazul politicienilor - care au transformat oamenii in niste alienati care-si vand sufletul pe 20 de lei - au ajuns in mainstream.

"Ne facem auziti" este un mesaj la care participa Vunk, Gabriel Cotabita, Loredana sau Sisu - zone diferite de muzica... deci impact la public diferit.

Salut aceasta initiativa si sper ca din ce in ce mai multi artisti sa inteleaga ce inseamna puterea microfonului pe care il tin in mana.