Noua cine ne sterge datoriile?

In blocul meu exista cateva familii care au datorii uriase la intretinere. Privind la sumele importante, as spune - fara sa exagerez - ca sunt datorii istorice :))

Si nu este un caz singular. O gramada de romani nu pot (sau nu vor) sa-si plateasca intretinerea si acumuleaza datorii istorice.

Care este efectul? Ceilalti romani sufera - in sensul ca in blocul respectiv incep sa se taie lucruri - gazele, apa calda, energia electrica etc.

Din pacate, spre deosebire de marii datornici ai acestei tari, romanilor de rand nu le sterge nimeni datoriile astea istorice.

Adica sa vina unul si sa stearga cu radiera datoria aia de 10.000 sau de 30.000 de lei de la intretinere. Daca s-ar intampla asta, in secunda doi ar da faliment toate firmele prestatoare de servicii - Radet-ul, Distrigazul, Enel-ul etc.. De unde s-ar acoperi gaurile alea uriase?

La nivel de tara ar fi un dezastru!

Ei bine, in anul de gratie 2015, inca mai exista "manageri" care invoca stergerea datoriilor istorice. Este cazul sefului TVR, care spunea acum cateva zile ca institutia publica de televiziune se afla in colaps din cauza acestor datorii.

Ce se intampla in cazul celor care acumuleaza datorii istorice la intretinere? Ajung sa fie executati? Ajung sa-si vanda casele si sa plece din imobil.

De ce nu s-ar intampla acelasi lucru si cu locatarii TVR?

Nu sunt agresiv, nu sunt imbecil sau un om fara suflet. Insa institutia asta suge bani de la toata lumea - inclusiv de la aia care au datorii istorice la intretinere.

Suge bani lunar si ofera 0 calitate! 0!

TVR este un dinozaur care a pierdut de foarte multa vreme contactul cu televiziunea moderna, este un mastodont imbatranit si ineficient, un monstru plin de clanuri si de cercuri de interese - despre care presa a vorbit in nenumarate randuri -, este o statie care, in loc sa vina in intampinarea publicului cu programe noi si de calitate, plateste tribut unor mentalitati mucegaite.

Da, TVR este in faliment, iar eu nu as ezita sa o execut. As scoate aceasta institutie la vanzare, iar cumparatorului i-as impune sa o primeneasca! Este singura solutie! Buboiul ala infect trebuie spart.

TVR nu mai inseamna nimic pentru mine, este un post complet inutil - nu am niciun motiv sa-i urmaresc programele. De ce as face asta? Ca sa ma enervez?

Si atunci pentru ce platesc taxa aia lunara?

Pentru niste gasti de suficienti?

Ei bine, iata ca nu am chef sa mai platesc taxa vietii! Gata, ajunge! Sa se aleaga praful!

Nu inteleg de ce trag unii cu dintii de un mort? Cifrele de audienta actuale arata clar ce vor romanii, iar TVR apare foarte rar, sau deloc in aceste topuri.

Ce inseamna asta? Ca postul public a murit!

Odihneasca-se in pace!