Nefericirea fericitilor de pe Facebook

"Cuplurile fericite online nu sunt tocmai linistite offline" - este un titlu care mi-a sarit in ochi acum cateva minute.

Textul este postat pe blogul Andreei Raicu.

Curios din fire si fiind oarecum de acord cu ideea ca fericirea strigata pe net este de fapt fericire cu fard (am scris despre asta), am zis sa vad si eu despre ce este vorba.

Asa cum ma asteptam - doar nu credeati ca ma astept la chestii originale pe blogul cu pricina (sic) - este vorba despre o cercetare.

Iar ideea suna cam asa - "oamenii tind sa-si faca relatia mai vizibila atunci cand sunt nesiguri de sentimentele partenerului lor".

Nu am putut sa nu ma gandesc la relatia mea. Daca stau sa numar, cred ca imi ia vreo doua zile sa aflu numarul pozelor de cuplu pe care le am in profil. De altfel, la un moment dat chiar glumeam cu iubita mea si spuneam ca e mai bine sa ramanem impreuna decat sa ne despartim, pentru ca daca ne-am desparti, ne-ar lua mult prea mult timp sa scoatem pozele :))

Glumesc!

Ideea este ca suntem un cuplu activ, iesim mult - aproape in fiecare zi - si se intampla sa ni se faca poze destul de des.

Asta inseamna ca suntem tristi sau nesiguri? Nu, asta inseamna ca iesim mult si ne bucuram de fiecare iesire in parte!

Sigur, atunci cand punem pozele nu vorbim despre noi, adica nu vezi postari de genul - "alaturi de femeia vietii mele", "te iubesc pana la cer si inapoi" etc...

Nu, la nivelul mesajului suntem cat se poate de discreti si de normali. Ce sens are sa pui sirop online cand poti sa-l bei linistit in offline?

Cu toate acestea, exista si oameni care isi exagereaza si isi striga sentimentele. Acolo si eu am dubii de multe ori, desi este decizia lor si sper sa si-o asume.

De-a lungul anilor am vazut multi oameni care debutau cu "in a relationship with" si dupa cateva luni reveneau la "single". Stiti ce ramanea constant? Numarul de like-uri :))

Da, Facebook-ul poate fi si o unealta de pacalit oamenii, insa eu cred ca foarte multi vor sa descopere chestii noi - sa vada unde au fost ceilalti, ce au baut, ce spun despre locul respectiv... etc.

Cel putin eu la asta ma uit. Siropurile le sar cu gratie!

Drept urmare, cred ca e gresit sa ii inviti pe oameni sa-si traiasca viata intr-un anumit fel - adica fie offline, fie online. Nu, viata trebuie traita PUNCT!

Asa cum simte fiecare! Oameni care te judeca sunt la tot pasul; specialisti in fericire la fel.

Conteaza ce simti si ce decizi TU!

Tot ceea ce facem in viata tine de alegere. Unii aleg sa-si expuna relatia, altii aleg sa si-o tina departe.

Adevarul il stie fiecare!

Sa spui ca un cuplu este fericit doar offline este ca si cum i-ai invata pe adolescenti ca abstinenta este sanatoasa!