Nesimțirea se cunoaște de dimineață

Nesimțirea se cunoaște de dimineață! Ea nu are orar! Începe încă de la prima crăpătură a zilei și se bagă la somn târziu în noapte.

Din păcate, oricât de zen încerci să rămâi, nu prea ai cum să nu o vezi și nici s-o ignori.

Este peste tot - în autobuze/ tramvaie/ metrou; în supermarket, în shop & go, la farmacie, la piață, la stop... peste tot!
Doar azi - și scriu acest text la ora 9:30 - am văzut 4 exemple de nesimțire, de proastă creștere!

Să le iau pe rând!

1. În 368
La Academie s-a urcat un individ(la vreo 40 de ani) care urla în telefon! Nu vorbea, urla! "Bă, ești bulangiu? Lasă că îl fac, să moară mama!" Ceasul indica ora 8:35! Tare? O primă regulă de bună purtare în autobuz: dacă vrei să vorbești într-un mijloc de transport în comun, ai grijă să o faci în silent mode. Nimeni nu trebuie să-ți asculte ție tâmpeniile!

2. La farmacie
Cobor la mine în zonă și intru la farmacie. În fața mea se afla un domn la vreo 60 de ani. Părea îmbrăcat decent. Partea proastă este că, pe măsură ce mă apropiam de el, aerul se rarefia și se schimba în duhoare! Ceasul arăta ora 8:50! Da, ați citit bine, 8:50! Omul puțea în ultimul hal. Săraca farmacistă! M-a văzut că mi-am pus mâna la nas, s-a rușinat puțin și s-a dus să deschidă ușa. Aproape că avea lacrimi în ochi... de la miros! Incredibil! Cum să puți la ora aia? Nașpa știți ce era? Că am senzația că își dăduse cu deodorant peste duhoare!

3. La Mega Image
Distanța dintre farmacie și Mega este de 20 de m. Intru, iau mâncare pentru pisici și o salată și mă îndrept spre casă. Ora 8:55! În fața mea se aflau câțiva muncitori de la metrou! În fața lor niște domni în vârstă și o doamnă, tot în vârstă! La un moment dat, unul dintre muncitori îi spune doamnei, pe un ton dezarmant de civilizat: "nu vă supărați, chiar nu vedeți că v-ați băgat în față?" Răspunsul era de așteptat: "Și ce vrei? Sunt femeie bătrână! Și ia, te rog să nu îmi dai tu sfaturi. Am nepoți de vârsta ta". "Păcat" - mi-am spus în gând. "Tu nu ar fi trebuit să te înmulțești" - am continuat cu un gust amar. Da, e un adevăr - nesimțirea nu are vârstă.

4. La stop!
Aici am văzut ceea ce mulți văd/aud aproape zilnic. Era ora 9:05 când un bou, care-și tura mașina, a ieșit pe geam și a început să tune - 'hadeți, bă, în pula mea că ne prinde mâine! Tu ce te uiți fă?' Recunosc, pe moment mi-a venit să îi bag toate cuvintele înapoi în gură.
Concluzia 3 - nesimțirea este întotdeauna grăbită!

5. Lângă bloc
Nu știu cum se face că de ceva timp au reapărut pe străzi aia de la ADP. Se pare că sectorul 6 în sfârșit are un primar 🙂 În fine, trec pe lângă ei și ce aud? "Mi-am cumpărat 3 beri și am băut doar jumate, să-mi bag pula!" Era ora 9:08! Da, la ora 9:08, boul ăla care adună lemne din curtea blocului băuse deja 500 de ml de bere. Și era supărat! În tot acest timp, zeci de mii de oameni din București se îndreptau spre birou cu gândul la cafeaua de dimineață! Tare?
Și ne mai mirăm de ce nu merg lucrurile! Uite de aia! De bere 🙂

Sunt 5 exemple de nesimțire râncedă pe care le-am 'gustat' din plin fix azi. Între orele 8:35 și 9:10. Și știți ce e mai trist? Că ăștia sunt cei care așteaptă să li se dea! Ăștia sunt ăia care vor democrație. Ăștia sunt ăia care consideră că viața e de căcat.
Se va eradica vreodată nesimțirea? Mi-e greu să cred!

Noi să fim sănătoși și să ne vedem de treabă! Vorba aia - viața e frumoasă chiar și printre nesimțiți!