Sănătatea, această moarte care nu se mai termină

Ferească Dumnezeu să ajungi în spital! Asta este noua rugăciune a românilor!

Nu mai ține cu - 'lasă că te faci bine!'

Spitalul a ajuns un soi de condamnare la moarte.
A fost nevoie de Colectiv pentru a se zgândări un buboi ce supurează de zeci de ani de zile, un sistem absolutamente criminal, o politică de stat ucigașă.

Atunci a apărut pe tapet, la scară mare, problema infecțiilor intra-spitalicești.

Se mai vorbise despre asta în cazul decesului lui Toni Tecuceanu. El a avut ghinionul să fie singur, iar sistemul a mușamalizat rapid treaba.

Acum, la Colectiv, au murit oameni din cauza infecțiilor, oameni tineri, oameni care ar fi putut produce pentru societate.

Mai nou, scandalul dezinfectanților a pus și mai multe paie pe foc. Medicii - care au știut tot timpul ce se întâmplă (cel puțin că au infecții in spitale) - au început să vorbească.

Și, partea nașpa este că vorbesc și despre medicamente, spunând că nici alea nu își fac efectul. Vă dați seama? Oamenii intră în spital cu speranța că se vor face bine și ies între 4 scânduri.

Nici nu știu ce i-a răpus. Doar medicii știu! Medicii și ăia care stau în spatele sistemului - sau în fruntea lui.

După anchetele făcute de Tolontan, cred că putem să spunem că România își ucide cu bună știință cetățenii. Și nu de la Colectiv încoace, ci de ani și ani de zile.

Da, deși sună bizar, sănătatea a ajuns o moarte care nu se mai termină.

Oamenii ajung să se teamă să mai meargă la spital. Abia acum înțeleg și ei de ce politicienii se tratează la Viena sau mai știu eu unde. Oare știau?

Este o întrebare care face din sistemul politico-medical din România un sistem cât se poate de criminal.

Și, mi-e tare teamă că lucrurile nu se vor schimba... chiar deloc!

Asta e! Nu ne rămâne decât să încercăm să avem grijă de noi și, în cazul în care ajungem să avem nevoie de medici, să ne rugăm să avem noroc!

Foto Credit: reddit.com