Ce are ea (amanta) și nu ai tu (iubita)?

Ce are ea (amanta) și nu ai tu (iubita)? Sună a titlu de piesă, însă întrebarea asta apare de fiecare dată când într-un cuplu se strecoară infidelitatea. Trăim într-o lume a comparațiilor, așa că este firesc ca iubita/soția să se întrebe: 'ce are ea și nu am eu?'

Amanta, în acest context, nu este o victimă, ci un complice la un act de trădare. Da, asta este infidelitatea - un act de trădare!

Iar amanta este complice la această trădare.
O femeie care se leagă la cap cu un bărbat combinat/ însurat face o ALEGERE! Și și-o asumă, sper.

Bărbatul poate fi porc cât vrea, dacă nu ar exista femei care să-l primească între picioarele lor, el ar umbla pe străzi cu pantalonii cort și ... cam atât!

Vedeți, infidelitatea nu are un singur vinovat, ci mai mulți. Infidelitatea necesită un complex de împrejurări.

Culmea este că suferința nu se reduce la o singură persoană, ci la toate cele implicate.

Iubita/ soția suferă pentru că a fost trădată! Pe bună dreptate! Trădarea doare, nu sexul! Sexul e sex! În spatele infidelității se ascund mult mai multe lucruri, sexul fiind cel mai puțin important (părerea mea).

Iubitul/soțul suferă și el - mai ales după - pentru că își dă seama că actul lui de trădare vine la pachet cu remușcări crâncene și sentimente de vină puternice. Asta dacă nu cumva e robot sau bou!

Amanta suferă și ea din cauza propriilor alegeri. În cele mai multe cazuri, chiar dacă visează să înlocuiască titulara, amanta știe că este o soluție temporară.

Cam asta reprezintă amantele - soluții temporare de ieșire dintr-un impas (psihologic)!

Asta nu înseamnă că și rezolvă ceva...

Aici este destul de mult de discutat.

După cum vedeți, cam toată lumea suferă în acest tablou, chiar dacă unii ar nega până la cer și înapoi acest lucru.

Aseară mi-a trecut prin cap ideea asta - ia să văd eu ce l-ar putea mâna pe un bărbat spre o altă femeie?

Să o luăm pe rând:

1. Aprecierea
De fapt absența ei! Atunci când bărbatul nu mai este apreciat acasă, va fi deschis către orice femeie care i-o va arăta (la apreciere mă refer). Am auzit foarte des ideea că uneori nu ai ce să apreciezi. Păi eu v-am pus să vă combinați cu ei?

2. Adrenalina fructului oprit
Aici vorbim despre tentații. Vorba aia - pasiunea trece, tentațiile rămân. Tentațiile sunt singura constantă din viețile noastre. Ele sunt mereu acolo! Pasiunea e mai greu de întreținut după ce hormonii s-au potolit. E nevoie de imaginație și de maturitate pentru asta.

3. Noul
Pasiunea se simte bine cu noul! Iubirea nu ți-l mai oferă. Este o realitate cruntă. Oamenii care sunt angrenați în relații de lungă durată trebuie să învețe cum să-și picanteze viața sexuală. Adică să aducă mereu aer proaspăt în patul lor.

4. Durerea la bască
Bărbatul se simte atras de o femeie pe care o doare la bască și de care nu trebuie să aibă grijă. Alături de o altfel de femeie, el se simte sigur, se simte eliberat de orice povară și se poate manifesta în voie.

5. Sex
Pe care e posibil să nu-l mai aibă acasă. După cum vedeți, nu am pus sexul pe primul loc, deși este principala nevoie a bărbaților. Dincolo de folclor, bărbații sunt ființe sexuale care simt, așa că în spatele sexului stau emoțiile.

6. Își știe bine locul
Și nu vrea să-l schimbe. Bărbatului nu îi place să stea lângă o femeie care folosește orice tactică posibilă cu scopul de a-l schimba.

Sunt doar 6 lucruri pe care o amantă le poate oferi unui bărbat. După părerea mea, dacă femeile ar ține cont de aceste aspecte atunci când sunt în relații/căsnicii, ideea de amantă ar dispărea.

Lista este deschisă. Aștept completări!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: indianexpress.com/