Cât de important este un antrenor personal?

Să faci sală fără antrenor personal e riscant! Din mai multe puncte de vedere: 1. nu ai nici cea mai vagă idee cum se face un antrenament corect; 2. riști să te accidentezi grav, 3. riști să nu obții rezultate și să renunți.

Da, un antrenor personal costă, dar este un cost care te ajută să progresezi.

Și dentistul costă și stilistul costă și medicul costă și psihologul costă. Întreaga ta dezvoltare costă!
De ce este mai bine să apelezi la un trainer? Pentru că știe cum să te modeleze în funcție de ceea ce vrei și de problemele (istoricul accidentărilor/ boli) pe care le ai.

Eu am avut perioade când mergeam singur la sală. Rezultate? 0!

Și eu sunt un om care a făcut sport de performanță, însă asta nu te învață să lucrezi la sală.

Și uite așa, de câteva săptămâni, am început să lucrez cu trainer. Cu Mihaela Bunea, mai precis, o fată care, deși e micuță, te rupe în două la antrenament.

De altfel, după primul antrenament nu am putut să merg corect vreo 2 zile; după al doilea abia mai puteam să întind o mână 🙂 etc... Deh, efectele sedentarismului.

Acum sunt okay și am intrat cât de cât în ritm.

Ea nu mă lucrează cu greutăți mari - nu vreau să mă fac cât casa. În plus, am deja masă musculară mare, așa că lucrăm pe tonifiere și definiție, nu pe mărire.

mihaelabuneabun1
De ce totuși antrenor? Mi-a spus chiar ea: 'Nu o să se poată compara niciodată lucrul de unul singur, mai ales în cazul în care nu ai nicio informație în domeniu, cu ceea ce îți poate oferi un antrenor personal care are în spate câțiva ani de studii în anatomie, nutriție, în eficiența și corectitudinea exercițiilor. În momentul în care mergi la sală, te apuci de unul singur și vezi că nu ai rezultate sau începe să doară, ai tendința de a renunța'.

Corect? Corect! Cei mai mulți oameni renunță pentru că nu văd rezultate. De ce nu văd rezultate? Pentru că nu lucrează cum trebuie!

Cei mai mulți - și aici mă refer la bărbați - au senzația că sala înseamnă greutăți cât mai mari. Și trag și iar trag și tot nu văd rezultate.

Ce fac atunci?

Încep să bage în ei stimulente/ suplimente.

'Mulți apelează la tot felul de suplimente, mai mult sau mai puțin sănătoase. Ăsta e motivul pentru care vezi oameni definiți într-un timp relativ scurt. Suplimentele le dau forța necesară să ridice greutăți atât de mari. Din păcate, multe stimulente produc dezechilibre majore, disfuncția erectilă fiind una dintre ele. Iar asta se întâmplă pentru că, în general, aceste suplimente nu sunt luate după sfatul unui specialist, ci la sfatul unui veteran al sălii respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că, pe lângă dorința de a arăta bine, este foarte importantă și sănătatea. Din păcate, mulți ignoră sănătatea, preferând să aibă rezultate. Fără suplimente și steroizi se ajunge foarte greu la un trup sculptat. Ai nevoie de un antrenament bine pus la punct și de o disciplină totală ca să îl obții și apoi să-l întreții', mi-a spus Mihaela ieri.

mihaelabuneabun3
Cât despre costuri, Mihaela spune că accidentările pot costa infinit mai mult.

'Te costă mult nu doar accidentările, ci și alte lucruri. Antrenorul nu lucrează cu tine doar exerciții, ci ar trebui să îți dea sfaturi de nutriție, pentru a evita anumite probleme de sănătate. Un trainer știe să pună niște baze sau să te trimită la medic. Un trainer nu trebuie considerat ca fiind un lux, ci o necesitate. Este practic o investiție în tine. Asta nu înseamnă că vei lucra 10 ani cu trainerul. Poți învăța de la el 2-3 luni, după care te poți descurca singur în orice sală. Eu nu țin clienții după mine 3 ani, ci îi învăț lucruri și despre antrenament și despre nutriție, le pun bazele unui stil de viață și apoi îi las să se descurce', a adăugat Mihaela.

Uite că de data asta am ales să fac mișcare cu trainer și vă spun că este cu totul altceva. În primul rând înveți să lucrezi corect, să corectezi mișcări pe care le făceai greșit și în al doilea rând vezi rezultate rapid.

Pe Mihaela Bunea o găsiți cu totul AICI.