Se spune că un zâmbet face cât 1000 de cuvinte. Numai că, din păcate, foarte mulți oameni aleg cuvintele, deoarece nu își permit să zâmbească.
Iar asta nu se întâmplă din cauza faptului că sunt obligatoriu nefericiți, ci pentru că nu sunt mulțumiți de propria dantură.
Trăim în era zâmbetelor perfecte și, practic, orice imperfecțiune poate genera o stare consistentă de disconfort.
Vestea bună este că problemele de dantură se pot rezolva. E adevărat, durează, însă, cu răbdare, ele chiar se pot rezolva.
În 2016, aparatul dentar este un accesoriu la modă. Ia gândiți-vă cum stăteau lucrurile acum 20-30 de ani?
Un copil care purta aparat dentar era considerat un soi de freak.
Acum, aparatul dentar poate fi văzut peste tot și nu, nu mai arată ca pe vremuri, adică primitiv. Chiar am văzut aparate pe care nici nu le vezi. În plus, aparatul dentar nu mai este purtat doar de copii și de tineri, ci și de adulți.
Sigur, nu toți oamenii care au un dintre ușor strâmb trebuie să poarte aparat dentar. Din punctul meu de vedere, uneori, astfel de 'imperfectiuni pot da un șarm aparte zâmbetului acelei persoane, dar e doar opinia mea 🙂
Pentru a afla mai multe despre aparatul dentar, am apelat la echipa de la City Dent.
Iată câte informații care, cred eu, vi se vor părea utile:
- Tratamentul de ortodonție poate avea succes la orice vârstă.
- Cum îți dai seama că ai probleme dentare? Dacă observi că dinții de sus și cei de jos nu se întâlnesc în mod corect, dacă ai probleme cu ocluzia sau cu mestecarea alimentelor, dureri în regiunea temporo-mandibulară, dacă îți muști în mod repetat obrajii sau limba, s-ar putea să fii candidat pentru un aparat dentar. Nu ezita să consulți un specialist pentru a afla care este tratamentul potrivit.
- Tratamentul la adulți poate dura mai mult din cauza maturității osului. Netratate, afecțiunile ortodontice pot duce la alte probleme de sănătate dentară - de la carii la afecțiuni parodontale.
- Care sunt cele mai întâlnite probleme la adulți? Discrepanțele dintre maxilar și mandibulă, înghesuirile de dinți sau dinții cu spații mari între ei, ocluzia adâncă sau ocluzia inversă.
- Cele mai multe probleme ortodontice sunt genetice, moștenite de la părinți.
- Durata tratamentului variază în funcție de anomalia pe care pacientul o prezintă, între 1 an -pentru situațiile simple și 2 ani, 2 ani și jumătate - pentru situațiile mai complicate.
- Costurile variază între 1200 și 2000 de euro în funcție de brackeți- metalici, ceramici sau din material transparent de safir.
- Ce restricții alimentare pot apărea în timpul tratamentului - trebuie evitate alimentele lipicioase: caramele, gumă de mestecat; sau tari: popcorn, alune, merele tari. După o perioadă, când pacientul se obișnuiește cu aparatul, el poate mânca orice.
- Rezultatele pot fi spectaculoase - pe lângă estetică, se pot rezolva și probleme medicale care țin de mușcătură, dinți inversați etc...
- Majoritatea pacienților își pun aparat dentar pentru a obține o estetică bună, însă, de multe ori, în spate există probleme mult mai mari care trebuie rezolvate.
Sunt doar câteva elemente care sper eu să vi se pară utile.
Da, aparatul dentar nu mai e o rușine, așa cum era pe vremuri, ci o necesitate. O necesitate atât de ordin estetic, cât și de ordin medical.
Mie mi se pare foarte important să putem zâmbi, indiferent că purtăm sau nu aparat. Ar fi și păcat să nu ne bucurăm de viață așa cum se cuvine, nu credeți?
Foto Credit: mothersofdaughters.com/