Femeile cu buze diforme sunt o minoritate!

Le vezi! De cele mai multe ori în zonele mondene: la petreceri, lansări de produse sau mai știu eu ce alte sindrofii; le vezi la piscinele de fițe, la Mamaia (pe plajă sau în cluburi), în ziare sau în tot felul de emisiuni tv.

Sunt acele fete/femei care au ales să-și facă buze a-la Daisy Duck!

Le privești și pur și simplu nu înțelegi ce au avut în cap în momentul în care au ales să-și deformeze buzele în halul ăla?
Același lucru se întâmplă și în cazul implanturilor mamare. Și acolo vedem zeci de exemple care duc mai degrabă spre exagerat.

Chestia funny știți care e? Că doar noi, privitorii, credem că e exagerat, nu și posesoarele.

Pe bune, am văzut fete mici de înălțime, dar care aveau niște țâțe ca niște pepeni de Dăbuleni.

Și aici stai și te întrebi: okay, ce vrea să arate/ obțină cu asta?

Pentru a afla mai bine care a treaba cu fetele astea, m-am deplasat până la Clinica Statera, acolo unde am stat de vorbă cu doctorul Florin Juravle.
florinjuravle
Chiar am vrut să aflu cam ce procent din totalul intervențiilor estetice reprezintă fetele astea.

"Din capul locului trebuie să spunem că oamenii încearcă să arate bine din cele mai vechi timpuri. De la secol la secol au existat tot felul de practici - de la machiaje și până la peruci - în funcție de idealul de frumusețe de atunci. În secolul nostru, idealul de frumusețe este unul pe care foarte mulți vor să-l copieze și pe care îl vedem la tv sau în media.

Atunci când vorbim despre intervenții estetice, este necesar să spunem că există două categorii de persoane: unele vor să fie naturale, deci să nu se vadă că s-a intervenit și unele care folosesc asta ca pe o carte de vizită, deci vor să se vadă că s-a intervenit.

Iar asta nu se întâmplă doar la noi în țară. Și în America putem vedea același lucru. E suficient să ne uităm la modele de genul lui Kim Kardashian. Și totuși, există milioane de oameni care-și fac tot felul de tratamente, dar acest lucru nu se vede", mi-a spus Florin Juravle.

O primă concluzie? Fetele despre care am scris la începutul articolului sunt o minoritate. Fix așa cum bănuiam. Numai că numărul mare de apariții în media le-a transformat într-o majoritate (ceea ce este fals, este doar o impresie).

Dacă te duci la un party cu 500 de invitați, fac pariu că nu găsești mai mult de 4-5 fete cu buzele diforme și maximum 10 fete cu sânii cât o zi de post. În rest, oamenii se înscriu în normal, dar asta nu înseamnă că nu există alte proceduri, evident, mai puțin vizibile.

Și, dacă tot a venit vorba despre proceduri, iată ce spune specialistul despre acele exagerări.

"Așa este construită imaginea lor de sine, cu acele buze mari. Așa se simt ele bine. Sunt însă mii de alte femei care-și fac intervenții la nivelul buzelor, dar care nu sunt vizibile. Cele care vor să arate cu acele buzele foarte mari sunt o minoritate, fără îndoială" - a adăugat Florin Juravle.

Ce preferă bărbații, ce preferă femeile

La bărbați:
"Ei vin ceva mai târziu, adică după 30 de ani, poate chiar mai târziu. Bărbații vor să aibă un ten mai bun, vor să scape de riduri și vor mai puțină grăsime. Și ei vor să arate bine, de aceea ne calcă pragul din ce în ce mai mulți. Din păcate, în România încă există o anumită reticiență a bărbaților, însă asta cred că datorează lipsei de informare".

La femei:
"Aici există diferențieri. Fetele de 20 de ani sau de 30 de ani vor buze și sâni mai mari. După 30 de ani, aceste cerințe rămân, însă apar și altele, cum ar fi: ridicarea sânilor, acoperirea ridurilor etc...

Dacă ne referim la implanturile cu silicon, aici fetele trebuie să știe ce fel de implant își vor pune, dacă este mai ieftin sau mai scump, dacă se schimbă sau este garantat pe viață. În general, ele vin pregătite, se documentează destul de bine înainte și cam știu exact ce își doresc.

Chiar și așa, medicul are datoria să le informeze cu privire la riscurile care pot apărea. Toate fetele care vor să-și pună silicoane cred că viața lor se va schimba în bine, iar acest lucru chiar se întâmplă (studiile sociologice arată acest lucru).

În cazul fetelor, tendința este clar spre sâni mai mari. Și aici putem vorbi despre o minoritate care vrea foarte mare. Iar acei sâni adunați în interior sau care par că alunecă sub axilă sunt niște erori medicale. Foarte puține fete optează pentru mărimi mai mici", mi-a mai spus Florin Juravle.

Iată deci că în anul de grație 2016 nu mai există tabuuri vis-a-vis de zona operațiilor estetice. Și chiar mi se pare normal să fie așa, chiar dacă în societate există această impresie, total eronată de altfel, potrivit căreia operațiile estetice te transformă într-un freak.

Asta este o prejudecată!

În realitate, cei mai mulți oameni care apelează la aceste practici medicale nu fac altceva decât să-și îmbunătățească imaginea de sine și, de cele mai multe ori, aceste intervenții chiar nu se văd.

Or asta chiar nu mi se pare ceva rău. Câtă vreme poți să-ți corectezi anumite lucruri care-ți produc disconfort, nu văd ce să nu o faci?

Foto Credit: bajiroo.com/