Vânător sau creator?

'Bărbatul s-a născut vânător', este o formulare pe care am auzit-o de atâtea ori, încât a devenit plictisitoare.

Să spui că bărbatul s-a născut vânător, femeie fiind, este ca și cum spui: 'bărbatul sigur calcă strâmb'.

Adică aștepți lovitura, numeri secundele până la apariția suferinței.
Asta să fie bărbatul? Un simplu vânător? Un consumator? De forme, de suflete, de senzații, de clipe? Doar atât?

Oare este fair să-l reducem la animal? La prădător?

Ce înseamnă acest statut? Consum pur! 0 implicare, 0 conștiință, 0 dorință de a construi ceva.

Ce face vânătorul? Își folosește, la fel ca orice prădător din natură, toate tehnicile de a-și atrage prada. În cazul bărbatului, vorbim despre șarm în primul rând. Iar aceste tehnici sunt folosite exclusiv cu scopul de a obține beneficii imediate.

'O văd, o doresc, o am, o las', atât! Next!

Repet, asta înseamnă bărbat? La asta se rezumă totul? La un malaxor de buci și sâni? La un carusel de gâfâieli și jeturi de spermă? La o buclă de momente fierbinți?

Nașpa animal! Previzibil și plictisitor!

Eu nu sunt de acord cu acest statut al bărbatului. Și, oricum, nu asta înseamnă alfa în viziunea mea. Nu că îmi și place ideea de alfa. Pe bune, alfa înseamnă mascul dominant și, cel puțin dacă ne uităm în natură, masculul dominant își exercită puterea exclusiv în zona fizică.

Partea proastă este că în zona asta, dominația lui are termen de garanție! Aviz amatorilor de roluri dominante - apropo, mai nou am văzut că s-au inventat și femele, pardon, femei alfa 🙂

Eu cred că bărbatul s-a născut vânător doar pentru a-și asigur hrana, pentru a-și asigura supraviețuirea fizică. Atât! Însă asta este o mică parte din el. Este partea instinctuală!

În realitate, bărbatul este un creator! Iar asta îi asigură supraviețuirea psihologică! Privește în jur! Peste tot există dovezi care să întărească acest lucru.

Privește în ochii copiilor tăi! Chiar și acolo vezi capacitatea de creație a bărbatului. Iar dacă ne referim la relații, acolo lucrurile sunt opuse zonei de vânătoare.

Bărbatul creator nu urmărește scopuri imediate. El urmărește valori de finalitate. Drept urmare, el caută să cunoască, caută să construiască ceva alături de femeia pe care o 'alege'. Iar pentru asta, el trebuie să se cunoască temeinic. Trebuie ca mai întâi să știe cine este el și ce fel de bărbat trebuie să fie pentru a atrage în viața lui femeia pe care și-o dorește.

Ca atare, primul proces al creației vizează sinele. Primul proces este cel de auto-creație, de auto-cunoaștere, de auto-dezvoltare. Abia în momentul în care acest proces este definitivat -proces pe parcursul căruia, ce-i drept, bărbatul a fost vânător de mai multe ori - acel bărbat începe procesul de creație în doi.

Care este pasul doi? Selecția!

Selecția partenerei, proces ce pleacă de la acel set de valori de finalitate. Bărbatul respectiv se cunoaște foarte bine, știe ce vrea și pornește în căutarea partenerei care i se pare că se potrivește cerințelor lui. Este un proces extrem de important pentru fericirea viitoare.

Pasul 3? Aici vorbim deja despre momentul găsirii - conectarea! El se conectează cu partenera. Pe toate planurile: fizic, psihic, spiritual.

De aici pornește construcția pasului 4 - cuplul. Aici, procesul de creație impune deja doi creatori. În acest moment, cei doi încep un dans superb, un dans în care coordonarea mișcărilor este esențială, iar cuvântul de bază este - cooperare!

Acum, în funcție de cuplu, pot exista pași suplimentari (copiii) sau nu.

Iată deci că bărbatul nu este o construcție simplă, rigidă, o construcție bazată exclusiv pe consum, pe instinct, ci este o construcție complexă, creativă, o construcție care poate fi, fără doar și poate, pe placul femeii.

Haideți să nu ne mai subapreciem. Suntem ființe complexe, ființe frumoase, ființe care au dreptul să aleagă, în funcție de moment, rolul pe care îl joacă.

Și bărbatul, dar și femeia, au dreptul să aleagă când și mai ales dacă vor să fie: vânător, vânat sau creator. Iar asta asigură frumusețea vieții, nu credeți?

Foto Credit: goodfilmguide.co.uk/