Eu ce mănânc? Dilema omului singur!

Mi-am pus de foarte multe ori întrebarea asta! Mai ales în perioadele solo! 'Eu ce mănânc?'
Nu că aș fugi de bucătărie! Chiar nu e cazul. Sigur, nu sunt vreun chef, însă sunt în stare să-mi pregătesc strictul necesar.

Ce nu-mi place? Să spăla vasele! Am fugit toată viața mea de asta. O iau razna când trebuie să curăț tigăi, ceaune, tăvi etc...
Mai bine le arunc decât să-mi bag mâinile în ele 🙂

Fiind un om căruia nu-i place să piardă prea mult timp cu hrana, am căutat întotdeauna soluții rapide. Nu, nu fast food. Au fost și perioade de genul ăsta, însă nici nu mai țin minte când am gustat ultima oară o shaorma... Iar la MC ajung de două ori pe an.

Nici produsele de patiserie nu mi se par o soluție. Nici măcar kefirul cu covrigi calzi. E gustoasă combinația, dar... covrigi 🙂

De curând, am descoperit o alternativă, o soluție sau cum vreți să-i spuneți. Pentru zilele în care ai nevoie de hrană, fără să mai pierzi timp cu pregătiri sau spălat, este excelentă.

Soluția se numește Help Food. Ce fac oamenii ăștia? Îți aduc mâncarea acasă... Pentru toată ziua! Mâncarea vine în caserole, așa că poți să o iei cu tine dacă vrei. Eu am testat două meniuri și mi-au plăcut, mai ales că sunt orientate spre o alimentație sănătoasă.

Meniurile sunt bine echilibrate caloric, astfel încât să te saturi doar cu ceea ce ți-au adus ei. Asta mi se pare foarte tare. Ai mâncat, ai aruncat caserola și îți vezi de drum. Nu mai stai să faci drumuri la piață sau Mega; nu mai pierzi timpul cu prepararea mâncării și cu strânsul mesei. Ia încearcă să calculezi cât costă timpul pe care îl pierzi cu pregătirile pentru toate cele trei meșe ale zilei (nu mai vorbim despre gustări) și vezi-merită să plătești între 39 și 89 de lei pentru mâncarea pentru toată ziua?

Eu cred că merită! Mai ales în zilele în care chiar simți că timpul te sufocă!

Iar dacă mai pui faptul că mâncarea e suficientă și vine în întâmpinarea tuturor gusturilor-de la office la sportivi sau vegetarieni-eu spun că e okay.

Cum arată un meniu?
Cam așa: chiflă cu ou prăjit și pastă din ardei copt; pere pane în tărâțe de hrișcă și miere; vinetele umplute cu carne de vițel; frigărui de fructe în germeni de grâu; pui cu mazăre și mandarine. Pe ăsta l-am avut eu și mi s-a părut foarte bun.

Meniurile astea sunt numai bune pentru oamenii singuri, pentru oamenii ocupați, pentru oamenii comozi. Sunt excelente!

Oricât de mult ne-ar plăcea să încercăm lucruri, să testăm tot felul de preparate, ele necesită timp. Iar atunci când nu ai acest timp, nu e firesc să apelezi la soluții rapide? Ai sunat, ai ales meniul, iar mâine dimineață îți vine acasă mâncarea pentru toată ziua. Eu chiar mă bucur că există și asemenea nișe.

În vremurile actuale, e greu să-ți mai permiți luxul să pierzi timp în bucătărie!