Ce este mai sexy la un om? Fizicul sau caracterul?
Gândiți-vă la o femeie! Ce o face să fie sexy? Forma sânilor? Fesele? Buzele? Fizicul, în întregul său?
Să presupunem că ești bărbat și vezi pe stradă o femeie care se încadrează perfect în categoria 'bună de...'.
Care este prima ta reacție? 'Hmmm, mi-ar plăcea să o cunosc mai bine'.
Acum, imaginează-ți că afli despre ea că și-a părăsit copiii, că obișnuiește să se folosească de bărbați pentru a crește în societate, că are un caracter infect etc...
O mai vezi atât de sexy?
Știu că există bărbați care vor spune: 'lasă, bă, că vreau să o f*t, nu să o iau de nevastă'. Întrebarea rămâne aceeași: o mai consideri la fel de sexy sau pur și simplu vrei să-i arăți că ești șmecher?
În general, atunci când folosim termenul de sexy, ne referim mai ales la imagine. O fi corect?
Să vă dau un exemplu - am mai scris despre el acum ceva timp: iepurașii Playboy.
În momentul în care conducerea revistei a decis ca pozele sexy cu 'iepurașii' să fie însoțite de mici interviuri cu fetele, bărbații au manifestat un interes crescut. Oare le-au considerat mai sexy după ce au început să cunoască lucruri despre ele?
Fac pariu că da!
Și nu o spun eu, ci cei care se ocupă cu lucrurile astea.
'Una dintre cele mai importante descoperiri ale psihologiei sociale este stereotipul care spune că frumusețea este bună. Asta înseamnă că persoanele atractive din punct de vedere fizic sunt percepute și tratate într-un mod pozitiv, spre deosebire de persoanele mai puțin atractive', scrie Scott Barry Kaufman în Greater Good, revista de la UC Berkeley.
Ce înseamnă asta? Că dacă eu, Vulpescu, ajung în proces cu unul care arată ca Leo Dicaprio, am șanse mai mici de câștig 🙂 Motivul? Pe mine nu mă ajută fața, pe el da!
Și totuși, există o situație 🙂
'Am cunoscut persoane care te atrag, te fascinează prin bunătate, chiar dacă din punct de vedere fizic nu sunt atât de atrăgătoare. Pornind de la ideea potrivit căreia frumusețea este asociată cu bunătatea, oare bunătatea poate fi frumoasă? Știu că trăim într-o cultură obsedată de imagine, însă în ce măsură caracterul și bunătatea participă la percepția noastră vis-a-vis de atractivitatea fizică?', se întreabă Kaufman.
Yan Zhang a reușit să găsească răspunsul la această întrebare. Cum? Printr-un studiu. Ce a făcut?
A luat trei echipe de subiecți și le-a arătat 60 de fotografii cu fețe feminine, nefamiliare, luate de pe Google. Expresiile faciale ale femeilor din poze erau complet neutre. Cele 3 echipe de subiecți au fost puse să noteze pozele respective.
Experimentul s-a repetat peste două săptămâni, cu aceleași poze, numai că: un grup a primit descrieri pozitive ale femeilor (erau decente, oneste, plăcute, iubitoare), alt grup a primit descrieri negative (erau dure, insensibile etc), iar al treilea nu a primit nicio informație.
La prima notare nu au existat diferențe între cele trei grupuri. La a doua însă, lucrurile au stat complet diferit. Astfel, grupul care a avut descrieri pozitive le-a considerat mai atrăgătoare pe femeile din poze, spre deosebire de grupul care a avut descrieri negative.
Rezultatele au arătat faptul că o personalitate dezirabilă poate fi un factor important atunci când judecăm atractivitatea fizică a unei persoane.
Să ne gândim din nou la cazul în care vezi o femeie care ți se pare că arată bine.
Acum să luăm două variante de lucru:
1. când se apropie și deschide gura... iar tu cauți prima gaură în care să te ascunzi. Fie pentru că este agramată, fie pentru că este tută, fie pentru că înjură ca la ușa cortului. O mai vrei?
2. când se apropie și deschide gura... iar tu simți că îți dorești să te muți în ea. Este o persoană atractivă, știe să converseze, este plăcută și îți dorești ca întâlnirea voastră să nu se mai încheie niciodată!
Vorbim despre două situații diferite, dar despre aceeași imagine!
Ce face diferența? Construcția interioară!
Valabil și în cazul bărbaților!
'Rezultatele cercetărilor arată faptul că activitatea psihologică interioară este strâns legată de activitatea fizică exterioară și că omul este un amestec interesant de psihologie și fiziologie', mai scrie Kaufman.
Concluzia? 'Daca vrei să îți crești nivelul de atractivitate fizică, încearcă să devii un partener social de valoare'.
Pe scurt - vrei să fii sexy? Atunci lucrează și la caracter, nu doar la trup!
P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI
Foto Credit: hdwallpapersrocks.com/