Educația sexuală începe cu părinții

Educația sexuală începe cu părinții. De la ei pot apărea blocajele, nu de la copii. Ei sunt cei care spun 'NU'.

Copiii sunt deschiși și curioși, abia așteaptă să învețe lucruri noi. Asta este menirea lor!

De partea cealaltă, părinții sunt cei care spun: 'lasă că știu eu'.
Din păcate, de foarte multe ori, în spatele acestei formulări se ascunde un imens blank informațional.

Unii - cam ca politicianul Ninel - îți vor arunca în față un sfidător: 'am 3 copii, așa că știu despre ce vorbesc'. Ei nu vor ezita să-ți spună că avortul este rău, deci ar trebui interzis sau că educația sexuală este nocivă pentru copii, bazându-se doar pe faptul că ei, de fapt, habar n-au despre ce este vorba.

Genul ăsta de oameni îți vor invoca legile lui Dumnezeu, vor organiza marșuri pro viață (și, culmea, anti-cunoaștere), vor invada televiziunile cu neștiința lor și vor încerca întotdeauna să își impună punctul de vedere - lipsit de orice fundament logic - printr-o dictatură agresivă a majorității.

Educația sexuală trebuie să înceapă de la ei! Pentru că ei protejează niște reguli care au dus la cifrele îngrijorătoare pe care le înregistrăm azi, noi, ca țară. Da, suntem pe ultimul loc în Europa la capitolul avorturi și avem cele mai multe minore care rămân însărcinate.

Ce înseamnă asta? Lipsă de educație!

Să nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu religia, însă avortul nu se combate cu Tatăl Nostru și nici cu vizite duminicale la Biserică! Nu, nu așa! Avortul se combate cu educație susținută. Educație care să îi țintească atât de copii, dar mai ales pe părinți.

Să privim puțin în ansamblu toată povestea. Cine sunt părinții copiilor de azi? Cei care au vârsta mea, adică cei ajunși la 40 de ani. Când ne-am trăit noi copilăria? În vremurile 'celelalte', niște vremuri în care NU era cuvântul de ordine.

Educație sexuală pe vremea lui Ceaușescu? Pe bune? Eu nu am auzit! Și totuși, am avut noroc cu părinții mei. Mama, deși venea dintr-o familie modestă, nu mi-a impus niciodată nimic. Tata, pe partea cealaltă, a fost cel care mi-a pus în mână, încă de pe la 10 ani, o carte de educație sexuală. Nu râdeți, chiar existau. Palmat, dar existau...

El mi-a vorbit despre sarcină, boli, prezervativ etc.

Ce s-a întâmplat atunci când am avut primul contact sexual? Am știut!

Am știu ce se poate întâmpla!

Adică am fost pregătit și am știut ce să aleg pentru a fi bine atât pentru mine, cât și pentru partenera mea de atunci. Pe scurt, am ales varianta safe! Ne-am bucurat de acel moment, în deplină siguranță, fără să avem decontări peste 9 luni sau avort!

La asta se rezumă educația sexuală, dragi părinți, nu la porno! Nu la comportamente deviante! Alea se intaleaza mai ușor în mințile nepregătite, needucate, în mințile blocate; nicidecum la oamenii educați. Oamenii educați știu - nu se sfiesc să-și exploreze trupul, plăcerile... pentru că știu cum funcționează lucrurile.

Și fac toate aceste lucruri cu deschidere și curiozitate și nu cu vină și rușine.

Educația sexuală începe cu părinții! Ei sunt biserica! Ei sunt cei care spun NU. Însă, din păcate, copiii lor decontează nota de plată, nu ei!

Și o fac cu frustrare, suferință, vină, rușine și... uneori, prin avort!

Avorturile nu apar în zona educată, iar studiile arată acest lucru foarte clar.

Drept urmare, este absolut necesar ca educația sexuală să devină obligatorie, atât pentru copii - prin sprijinul statului -, cât și pentru părinți. Degeaba se implică statul, degeaba se fac manuale și tot soiul de programe menite să informeze copiii, dacă vine Ninel și spune NU, doar pentru că el a avut 3 contacte sexuale în urma cărora au rezultat 3 copii.

Conservatorismul dâmbovițean, dublat de rigiditatea religioasă extrem de agresivă - sunt doi factori care mențin cifra avorturilor sus.

Fac pariu că dacă se introduce educația sexuală obligatorie în școli - încă de la clasa a patra (fiica mea are 10 ani și știe o grămadă de lucruri, nu mai spun că toți au telefoane mobile) -dacă se fac programe de educație/prevenție în mediul rural, dacă se fac emisiuni ce dezbat problemele de cuplu/sex, așa cum există în alte țări și se monitorizeaza povestea asta timp de 4 ani, există mari șanse ca rata avorturilor să înregistreze scăderi.

Sunt 100% convins de faptul că singurul antidot împotriva avorturilor este cunoașterea!

Voi ce părere aveți?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI