Seducția este viață în cea mai pură formă

Te-ai trezit vreodată în situația în care să spui: „Wow, omul ăla mi s-a părut senzațional. M-a sedus complet. Abia aștept să-l revăd“? Ei bine, ghici ce, ai fost sedus/ă!

Fie că vorbim despre un actor, despre un scriitor, gânditor, cântăreț etc., persoana respectivă te-a sedus. Ce înseamnă acest lucru?

Că ți-a umplut o anumită nevoie, un anumit gol, fie prin simpla prezență, fie prin prezență și discurs.
După cum vedeți, seducția nu se rezumă doar la erotism. Nu, seducția este viață în cea mai pură formă. Este acel superb joc al vieții. Știți foarte bine că e la modă să ți se spună: „Dacă vrei cu adevărat ceva, îndrăznește și vei avea rezultate“.

Sună ceva de genul: cere și ți se va da. Cum s-ar traduce asta? Prin simpla seducere a vieții, a mediului în care trăiești, a oamenilor din jur. Nu asta fac, de fapt, toți oamenii de succes? Nu cumva jocul lor se numește seducție? Sigur că muncesc enorm, sigur că studiază, sigur că au tot felul de talente, însă ceea ce îi scoate din pluton este capacitatea lor de a seduce alți oameni.

Și alți oameni muncesc enorm și alții studiază, însă nu au capacitatea de a aduna oameni în jurul lor, din diferite motive. Fără să le analizez în detaliu, aș putea spune că sunt oameni care nu știu să seducă? Nu cred că aș greși prea mult dacă aș spune asta.

Nu mai vorbesc despre oamenii respingători. Fac pariu că ați cunoscut destui la viața voastră. Ăia nu vor avea niciodată șanse de succes. Cine are chef să stea lângă o persoană respingătoare? Eu nu, mulțumesc.

Seducția are o putere uriașă… dacă te prinzi cum să o folosești. Iar pentru a face asta, trebuie în primul rând să renunți la ideea că seducția este ceva rău, ceva manipulativ.

Sigur, putem spune că este o formă de manipulare, însă este o manipulare cât se poate de plăcută, o manipulare care te ajută să obții ceea ce-ți dorești, fără a-i aduce prejudicii
celuilalt. În al doilea rând, trebuie să înțelegi că acest cuvânt nu are o conotație exclusiv sexuală. Asta este o greșeală imensă.

Seducția cuprinde absolut toate sferele vieții. Ce faci când mergi la un interviu pentru job? Dai tot ce ai mai bun. Cum se traduce asta, pe scurt? Seduci! Îl faci pe omul ăla să transmită mai departe următorul mesaj: „Avem nevoie de această persoană“.

Dacă ar fi să desfacem seducția în componente, ce am găsi acolo? Șarm, conexiune, vulnerabilitate, încredere în sine, mândrie și appeal. Astea sunt caracteristicile pe care le ia în calcul Chen Lizra.

Hmmm, interesant. Șarm! Da, contează enorm să-l ai pe vino-ncoa! Conexiune! O, daaa, păi, care este principalul motor al fericirii noastre? Calitatea conexiunilor pe care le avem cu ceilalți. Dacă reușești să te conectezi cu ceilalți, deja ai parcurs jumătate de drum. Vulnerabilitate! Hm, aici aș traduce mai degrabă prin deschidere. Uneori, această vulnerabilitate este seducătoare.

Încredere în sine! Evident. Fără nu prea se poate. Ia gândiți-vă la persoanele cu self esteem praf. Vă seduc în vreun fel? Nu. Din contră, vă stârnesc mila și vă determină să încercați să le ajutați cumva. Vă doriți să trăiți cu ele? Mă îndoiesc! Mândrie? Firește. Păi, dacă nu ești mândru de ceea ce ești, ce poți să faci? Cum poți să-l convingi pe celălalt că ai valoare, că ești o persoană de care are nevoie? E cam greu, nu vi se pare?

Secretul seducției este să stârnești dorința. Și aici nu mă refer la dorința sexuală.
Acolo este o altă poveste. Iar pentru a putea stârni dorința, trebuie să te folosești de încrederea în sine, care este esențială, de tonul vocii, de atingeri, de limbajul trupului
etc… Astea sunt armele seducției, arme de care te poți folosi în toate zonele vieții.

Acum, să ne referim puțin și la zona erotica. Vi s-a întâmplat vreodată să auziți o formulare de genul: „Vai, ce persoană mișto? Cum se face că e singură?“ În acest caz, vorbim despre o persoană care are capacitatea de a seduce, dar care este posibil să nu poată să și mențină
seducția pe termen lung. Aici ajungem la un ciclu care cuprinde: atracție, interes și păstrare.

Cam ăștia ar fi pașii seducției: atragi, manifești interes și apoi menții. Nu toată lumea reușește să se descurce cu toți acești pași. Unii se opresc la primul, la seducție. Își pun toate resursele acolo.

Am observat acest lucru mai ales la femei. Multe femei au înțeles complet eronat jocul seducției. Ele nu au înțeles ceea ce spunea Jean Baudrillard în cartea „Seduction“ – și anume că „feminitatea seduce pentru că nu este niciodată acolo unde se crede că este“, adică în trup.

Nu au înțeles asta și se bazează exclusiv pe trup în jocul seducției. După care se plâng că bărbații le vor doar pentru sex! Păi, dacă astea sunt semnalele pe care le transmiți, pentru ce să te vrea? Pentru discuții intelectuale? Dacă seduci exclusiv prin trup, bărbații vor spune: „Vreau să o am!“ Este o chestiune sută la sută fizică.

Atunci când seduci prin profunzime, bărbații se vor bate să te bage în viețile lor. Iar asta depășește cu mult fizicul. Sesizați diferența? Feminitatea se vede imediat. Se vede, pentru că în jocul seducției nu folosește doar ambalajul.

Seducția este o artă, iar secretul feminității stă fix în această artă. Din păcate, foarte multe femei se tem de seducție tocmai pentru că nu au înțeles-o, tocmai pentru că au senzația că este o prezentare artificială a trupului sau un soi de prostituare.

Nu este. Seducția este o artă cât se poate de nobilă, o artă pe care, dacă înveți să o stăpânești, când și mai ales cum să o folosești, poți obține tot ceea ce dorești de la viață.

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI.

Foto Credit: understandingrelationships.com/