Ți s-a întâmplat vreodată să simți dureri intercostale sau în zona omoplaților? Mai ales după o zi în care ai stat mult pe scaun?
Nu mai spun despre durerile lombare generate de condus...
Ei bine, n-ar fi rău ca măcar o dată pe săptămână să faci un masaj.
Te ajută mult de tot, mai ales dacă este făcut de un profesionist. De-a lungul anilor, am avut ocazia să intru pe mână mai multor maseuri. La un moment dat, țin minte că am intrat pe mâna unuia - simpatic de altfel - care-ți rupea oasele fără să te întrebe ce vrei 🙂
Sau mi s-a întâmplat să nimeresc la persoane care mă mângâiau puțin, deși eu aveam niște contracturi pe gambe cât o minge de tenis.
Ei bine, când l-am cunoscut pe Romeo Tudorache, lucrurile s-au schimbat. După cele 4 ședințe pe care le-am făcut cu el, mi-am dat seama că treaba asta cu masajul este lucrătură serioasă și, de ce nu, profesionistă.
Profitând de întâlnirile cu Romeo - povestea lui vine într-un text separat - mi-am zis că n-ar fi rău să creionez, cu ajutorul lui, firește, un set de sfaturi de care să ținem cont atunci când căutăm un masaj de calitate.
Iată care sunt aceste sfaturi
1. Caută un terapeut, nu un maseur
'Diferența dintre terapeut și maseur este clară. Un terapeut este cel care știe să facă mai mult decât un singur masaj. El lucrează atât cu mâinile, cât și cu mintea clientului. Maseurul este un executant, or nu asta e ideea. Atunci când te cheamă acasă, un om are încredere în tine. Trebuie să știi să comunici cu el. Este un element foarte important. Există persoane care-și aleg terapeuții după feeling. Sunt terapeuți foarte concentrați, tăcuți... doar își fac treaba, însă sunt reci. Multă lume caută și partea asta de interactiune', mi-a spus Romeo.
2. Terapiile
'Aici trebuie să vezi câte terapii știe să facă. Cu cât știe mai multe, cu atât e clar că este pasionat și dornic să învețe constant. Dacă știe doar două... eu n-aș avea încredere în asta. Eu aș alege pe cineva care-și dorește mai mult. Când ai o gamă mai largă de masaje, e clar că ți-ai dorit să le înveți'.
3. Aparatura
La mine, Romeo a venit cu o sumedenie de nebunii: de la bețe de bambus și până la pietre. Contează enorm ce aparatură are terapeutul. Nu mai spun că el vine cu muzica - apropo, poți să ți-o alegi singur/ă de pe site-ul lui, ca și terapiile; și cu patul de masaj.
'Unii nu vin nici măcar cu pat sau cu uleiuri. Te pun pe tine să le cumperi, ceea ce mi se pare jenant', mi-a mai spus Romeo.
4. Igiena
Și ăsta este un aspect extrem de important. Contează enorm pe cine lași să pună mâna pe tine. În plus, trebuie să vezi ce uleiuri folosește, dacă se schimbă sau nu sau dacă se spală sau nu.
5. Cât de mult tine cont de dorințele tale
Mă rog, ăsta este cumva un efect. Când a venit la tine, maseurul trebuie să te întrebe ce probleme ai, unde vrei să insiste sau ce tip de masaj vrei. Poate că azi vrei în forță și data viitoare de relaxare. E important să te întrebe. 'Unii se așteaptă ca terapeutul să găsească problema, așa că e datoria ta să întrebi. Sunt mulți care se plâng că maseurul i-a nenorocit. Eu îi întreb - ai vorbit cu el? I-ai spus asta? Relația și comunicarea dintre terapeut și client este extrem de importantă', a adăugat Romeo.
Eu l-am chinuit, mai ales cu gambele. M-a prins fix într-o perioadă în care mergeam mult în pantă pe bandă, la sală. Așa că i-am dat de lucru. Însă mi le-ar rezolvat excelent. Cu multă răbdare și migală. M-a făcut ca nou, de fiecare dată, cu fiecare terapie.
Despre terapii, zilele astea, într-un nou text.
Cât despre Romeo Tudorache, pe el îl găsiți AICI