Nu vă închideți în casă!

Miercuri seară, în timpul întâlnirii de la Corks, am vorbit puțin despre socializare și despre rolul ei în economia cuplului. Trecusem deja la relațiile sănătoase, așa că mi s-a părut firesc să atac și acest aspect pe care mulți nu îl iau în calcul.

Discuția a fost corelată cu o întrebare pe care am primit-o acum câteva luni: 'care este secretul relației voastre?'

Răspunsul meu a fost simplu și sincer: faptul că ieșim foarte mult! Asta nu ne permite să ne plictisim!
Eu nu sunt adeptul statului în casă! Și am să vă spun și de ce! Cu cât stai mai mult în casă, cu atât te apropii de momentul în care te vei certa cu partenerul/a. De ce se întâmplă asta? Pentru că ai un creier, iar acel creier nu prea se înțelege bine cu rutina.

El caută întotdeauna ceva nou. Așa că după ce va trece peste sexul cu ridicat pe pereți, peste gătit în doi, privit la seriale, dormit în brațe și orice altă activitate care se desfășoară în 'căldura căminului', creierul te va întreba: 'și, acum ce facem?'

Și uite așa începe să apară oboseala de cuplu. Să nu vă mire - oboseala de cuplu apare și atunci când nu faci nimic! Sau, mai ales atunci!

Știu că sună ciudat, însă are sens. Așa că nu vă închideți în casă! Dacă faceți asta, nu va trece mult până când vă veți lua de gât 🙂

Noi ieșim foarte mult, la evenimente variate - de la degustări de vin și până la filme, teatru sau petreceri -, iar asta ne aduce acea noutate atât de necesară creierului pentru a-și face treaba. Pur și simplu nu ne plictisim. Cunoaștem mereu oameni noi, contextele sunt mereu altele etc...

Uneori se întâmplă să nu avem nicio zi în care stăm doar acasă. Alteori, obosiți de tăvălugul ieșirilor, hotărâm să ne alocăm o zi de week-end - de obicei duminica - în care pur și simplu stăm, ne uităm la seriale și dormim. Atât!

'Păi și responsabilitățile?', veți întreba. Dă-le-n mă-sa! Oare când o să ne curățăm mentalul de idioțenia asta cu reponsabilitățile. Oare când vom învăța să ne și bucurăm de viață?

Luați doi oameni, încercați să-i închideți în casă și apoi vârâți în căminul lor responsabilități și urmăriți ce se întâmplă 🙂 Vă garantez că după câțiva ani vor fi sleiți de certuri. Sigur, accept și ideea că există oameni care se simt bine în casă, însă și lor le-aș spune: nu neglijați socializarea!

Este un element extrem de important.

Sigur, asta nu înseamnă automat ieșit la club. Nici noi nu mai ieșim la club. Însă există tot felul de petreceri de zi, care sunt foarte okay.

Ei bine, acum a sosit momentul să vă ofer datele unui studiu! Știți la ce vârstă considerăm că suntem prea bătrâni să mai ieșim în club? Este un studiu efectuat de Currys PC Word și publicat de NME.com. La 37 de ani! Iar oamenii încep să aprecieze căldura căminului încă de la 31 de ani.

Vă dați seama? 31 de ani! Viața abia începe și tu te închizi în casă! Și te mai plângi că te plictisești sau că nu se întâmplă nimic în viața ta? Ntz, ntz, ntz...

Care sunt motivele care-i determină pe oameni să nu mai iasă seara? Teama de migrena de a două zi (generată de consumul de alcool), faptul că trebuie să se îmbrace elegant, faptul că trebuie să-și caute bone și faptul că trebuie să cheme taxi 🙂

Sigur, studiul este făcut pe britanici, însă cred că funcționează și la noi. Ce înseamnă tot ce am enumerat mai sus? Comoditate! Păi nu așa se instalează și plictisul în cupluri? Nu din comoditate? Întreb și eu 🙂

Oricâte televizoare smart ai avea, oricâte cărți ai citi, oricâte jocuri ai avea (serios? la 40 de ani?), în casă înseamnă în casă. Înseamnă un univers restrâns! Iar universul ăla restrâns îl face pe creierul tău să spună, sigur, la un moment dat, 'am nevoie de spațiu. Aici este prea puțin loc pentru doi!' Ce înseamnă asta? Probleme!

Atunci când ai o viață socială, creierul tău nu se simte încorsetat. El procesează tot timpul noile provocări. Are treabă! Muncește. Nu are timp să se plictisească.

Sesizați diferența? Evident, nu trebuie să ieși de nebun. Sigur că e nevoie de un echilibru, însă asta este o zonă pe care fiecare cuplu și-o negociază.

Un lucru este cert - dacă încerci să te închizi în casă, mai ales la vârste fragede, să nu te miri că ajungi la certuri crunte! Sunt efectul deciziei tale 🙂

În concluzie, crede-mă, ieși din casă și bucură-te de viață!

Foto Credit: irishhealth.com/