Sufletul pereche nu se găsește, ci se construiește

Îmi place teoria asta a sufletului pereche. Mai că aș scoate-o din sfera iubirii și aș pune-o în sfera toxicului 🙂

Zău, este o teorie care te înjumătățește, care te deposedează de părți din tine și chiar nu mi se pare corect.

Nu sunt deloc partizanul acestui gen de romantism.
Știu că mulți se excită la ideea că acolo, undeva, există cineva... sortit sau ales, numai că realitatea stă puțintel diferit.

Și dacă nu este unul, ci mai mulți?
Să crezi că există un singur suflet care ți se potrivește pe o planetă de peste 7 miliarde de oameni, nu numai că sfidează logica și matematica elementară, ci te direcționează spre prăpastia eșecului.

De ce spun asta? Simplu - pentru că nu-ți lasă niciun plan B, nicio poartă de repliere în caz de eșec, ci doar ușa pe care scrie cu litere de-o șchioapă: DEPRESIE!

Și uite cum acest suflet pereche, ales sau cum vreți să-i spuneți, capătă o povară pe care fac pariu că nu și-o dorește - capătă haina de sortit. Ce înseamnă asta? Că este obligat să facă o figură frumoasă, cum vrei tu, pentru că dacă nu o va face... își va pierde titulatura de suflet pereche, ori asta este profund inacceptabil în vremurile actuale 🙂

Din punctul meu de vedere, nu există suflet pereche, ci parteneri pe care îi întâlnești pe parcursul vieții, parteneri care te ajută să crești.

Mai mult, părerea mea este că acest partener sau suflet pereche nu se găsește undeva, ci se construiește. Iar asta înseamnă în primul rând timp, apoi un set de atitudini și comportamente care alcătuiesc ceea ce noi numim iubire.

Așa cum am mai scris, emoțiile nu sunt suficiente. Astea oscilează enorm. E nevoie și de ele, însă fără valori și fără atitudini sănătoase, emoțiile alea sar rapid din zona pozitivă spre cea negativă.

Revenind la sufletul pereche, el se construiește prin implicare... în doi!
Drept urmare, dacă îți cauți un suflet pereche, trebuie să vezi cum stai cu jumătatea ta. Cum arată jumătatea asta? Pe ce te bazezi? Care sunt punctele tale forte? Ce îți dorești de la partener? Ce poți tu să oferi?

Uite, ieri am avut-o în platou pe Sanda Nicola. În ciuda tuturor greutăților din viața ei, Sanda are o căsnicie frumoasă. Cum a reușit ea să-și construiască această căsnicie? Prin muncă în doi, printr-o listă constantă de lucruri 'de făcut'.

Asta mi se pare o relație sănătoasă, o relație matură. O relație în care cei doi se pun la masă, scot o foaie de hârtie și scriu pe ea așa: ce avem de făcut?
1. În primul rând să ne iubim și să ne respectăm reciproc și apoi...
2. ...
3. ...
4. ...

Terminați cu prostia asta cu sufletul pereche care vine de nicăieri și vă luminează viața.
Lumina aia se obține prin muncă și implicare... în doi.

Foto Credit: powerofpositivity.com/