V-ați întrebat vreodată? Eu cred că nu! Și vă înțeleg. Nici eu nu am făcut-o 🙂
De fiecare dată când mi s-a întâmplat, am activat butonul 'suferință'! Așa știam că trebuie, așa auzisem despre infidelitate - este ceva nașpa, este trădarea supremă, este ceva peste care nu poți să treci etc.
Și totuși, infidelitatea se întâmplă!
Și nu prea ai cum să o controlezi.
Sigur, poți fi o persoană atentă, o persoană care se poartă ireproșabil, o persoană care are grijă de nevoile celuilalt și, chiar și așa, să te trezești în ipostaza de a fi înșelat/ă.
Ce faci? Rupi? Sau reglezi?
La penultima întâlnire de la Corks, am propus un alt gen de abordare a infidelității - o abordare neutră. Ce înseamnă asta? Că nu o considerăm nici bună, nici rea, ci doar neutră.
De ce facem asta? Pentru a o putea privi cu detașare (știu că e complicat) din toate părțile.
Dacă mergi din start pe ideea că e ceva rău... n-ai prea multe variante - suferință și despărțire.
Revenind la infidelitate și la durere, aș vrea să vă propun abordare lui Christopher Ryan - un psiholog stabilit în Barcelona, co-autorul cărții Sex at Dawn. El spune că infidelitatea se hrănește cu frici sociale precum: greutățile financiare, stigmata socială sau accesul dificil la sex sau intimitate și consideră că infidelitatea nu ar durea atât de rău dacă noi, oamenii, am reuși să eliminăm aceste triggere. Ba, mai mult, el crede că infidelitatea ar fi un 'iritant minor'.
Interesant, nu credeți?
Dacă vă gândiți cu atenție, veți vedea că infidelitatea doare mai degrabă din cauza efectelor, nicidecum din cauza actului în sine. Actul este act, este sex. Ce înseamnă efectele alea? Teamă de abandon, frică de singurătate, frică de eșec, frică de gura lumii și situațiile sociale expuse mai sus.
În fapt, această enormă 'trădare' este doar un lucru care ți se poate întâmpla. Nu spun că este ceva bun... departe de mine! Spun doar că se poate întâmpla în viața oricui.
Or în aceste condiții, singurul lucru pe care îl poți controla este răspunsul tău la această situație.
Îți distruge infidelitatea relația? Dacă o iei ca pe ceva rău, dacă mergi pe ideea că ești persoana ideală și ție nu ți se poate întâmpla... probabil că da.
Dacă mergi pe ideea că se poate întâmpla, dacă începi să analizezi motivele și ești calat pe soluții, e posibil ca relația ta să meargă mai departe.
Vorba aia - cum poate o partidă de sex de 1 oră să distrugă ani de zile de construcție? Nu vi se pare puțin ciudat?
Știu, suntem radicali. Și eu am fost... până când mi s-a întâmplat!
Știu că am scris că bărbații inteligenți n-au nevoie de amante! Așa e! Rămân în continuare la părerea mea. Însă au nevoie de sex 🙂
Or aici cred că ar fi cazul să ne uităm la relații și să vedem că există cazuri și cazuri, cazuri în care există o prietenie și o colaborare wow, dar mai puțin sex și altele. Relațiile au o dinamică fantastică și nu poți să așterni un singur tipar peste ele.
De aceea vă întreb: v-ați întrebat vreodată de ce a durut infidelitatea? Care au fost gândurile voastre de atunci? Încercați să faceți acest exercițiu de imaginație... Ce descoperiți?
Foto Credit: beenverified.com/