Vrei o relație cu mine? Trecutul la control!

Vrei o relație cu mine?
Trecutul la control!
Așa sună, pe scurt, noua lege dată în Marea Britanie.

Potrivit ziarului Mirror, noua lege le permite atât femeilor, cât și bărbaților, să verifice trecutul potențialilor parteneri.

Până în prezent, poliția a ezitat să ofere informații cu privire la suspecții de abuz domestic.
Bun, de aici a plecat o întreagă discuție care, așa cum era de așteptat, a migrat de la abuzul domestic - de altfel, o mare problemă în România -, spre drepturile și obligațiile bărbatului.

Trecând peste faptul că am fost acuzat de misoginism - vă voi spune imediat de ce -, m-a mâhnit să văd faptul că cele mai vocale comentatoare nu cunoșteau chestiuni elementare de funcționalitate a propriului corp.

Spre exemplu, rolul hormonilor și al instinctului reproducător în procesul de îndrăgostire.
Să vă dau un exemplu - femeia se află la ovulație (o chestiune absolut normală), intră într-un bar, bea 2-3 pahare cu vin și intră în discuție cu un bărbat chipeș. Ei bine, șansele ca ea să se îndrăgostească de individ, chiar dacă nu știe nimic despre el, sunt mari!
Nimic misogin, pură funcționalitate! Hormoni! Reacții chimice...

În fine, ca să revin, aș spune că este foarte bine să existe aceste dosare de relaționare.
Și nu doar în cazul bărbaților violenți, deși acolo aș spune că este obligatoriu. Există mai multe forme de abuz, mult mai fine și mai tăcute, care produc la fel de mult rău ca cel fizic.

Așa că, înainte de toate, atunci când doi oameni vor să intre în relație, n-ar fi rău să treacă pe la un specialist pentru a-i verifica în următoarele zone: sănătate psiho-emoțională, tipuri de atașament, sisteme de credințe, credințe despre bani etc...

Știu că sună a robotizare, însă nu e! Eu cred că un asemenea proces ar evita multe neplăceri de relaționare, multe destrămări de viitoare familii, multe abuzuri, multe suferințe.

La capitolul abuzatori, aici am 0 toleranță!
E clar că e nevoie de o recunoaștere socială a lor, astfel încât să nu mai facă victime.
Pe de altă parte, la nivel relațional, este nevoie ca toți oamenii - și bărbații și femeile - să învețe ce e aia relație, cuplu, familie, sexualitate, respect, iubire, chimie etc...

De ce spun asta?
Pentru că se trăiește la întâmplare!
Total la voia întâmplării!
Și de aici apar o grămadă de dezastre.
Nu mai spun că suntem generația venită pe lume într-o vreme când abuzul nu exista. Nu se vorbea despre asta!
Bătaia în familii era ceva firesc, indiferent cine dădea în cine.

Despre abuz, cel puțin în România, dezbaterile au început, la modul serios, de câțiva ani. Deci societatea este tânără în direcția asta.
Da, trebuie vorbit, despre toate formele de abuz, inclusiv cel emoțional sau financiar.
Și da, prietenul meu are dreptate - cred că ar trebui să apară contractele prenuptiale și în România.
Nu de alta, dar vânătoarea de statut există și, de ce nu, este și asta o formă de abuz, cât se poate de tăcut, nu credeți?

Vedeți? Sunt total de acord cu legea britanică, însă nu doar femeile ar trebui să aibă acces la trecutul bărbaților, ci și invers. O relație înseamnă doi, iar abuzurile nu sunt doar la bărbați. De aceea spun - un test de sănătate mentală este obligatorie și pentru unii și pentru ceilalți.

Dacă vom continua să ne construim viețile după citate din cărțile scrise de Sandra Brown, ne vom umple de cucuie sufletești și ne vom întreba, privind spre cer, cu ce am greșit?

Răspunsul nu trebuie să vină din ceruri, ci de aici, de pe Pământ, iar el se numește cunoaștere!
În vremurile actuale, n-ai nicio scuză!
Lenea se plătește, din păcate, cu suferință și decizii eronate!
Cunoașterea, adică educația, dacă vreți, este cea care te întărește și te apără de abuz.
Doar cunoașterea!