La ce te gândești – la amor sau la mop?

O relație înseamnă doi!
Nu oricum, ci doi oameni implicați, doi oameni care au constant acțiuni și intenții pozitive, acțiuni și intenții de conectare.

Așa arată, în viziunea mea, o relație sănătoasă, o relație care-și dă șanse să dureze mult timp.
Asta exclude din start lenea.
O relație înseamnă muncă zilnică, nu silnică, plăcută... fără chin!
Iar asta include, desigur și cultivarea erotismului comun.

Acum, imaginați-vă, doamnelor, că vă aflați într-o sală de cinema și pe ecran rulează imagini cu un personaj - un bărbat sexy care face duș. Cadrele insistă asupra umerilor bine lucrați, coboară în zona pieptului, apoi pe abdomen și... stop!

5 secunde mai târziu, în plan secund se vede o femeie întinsă în pat, iar prim-planul este acaparat de gleznele lui, apoi de gambe, coapse și posterior... toate goale.
Scena ulterioară de amor nu mai contează!

Acum, să încercăm să rescriem puțin scena: cu voi în pat și cu partenerul vostru ieșind din duș. Prinvind din față, vedem așa:
Bărbatul iese gol din duș, fără să se șteargă și vine spre pat.
Fiind ud din cap până în picioare, sigur lasă urme pe podea. Sigur, în anumite cazuri, gravitația și faptul că are o extensie care atârnă (sic) poate genera un spectacol variat (aici fiecare completează linia punctată).

Întrebarea este: la ce te gândești?
1. La picăturile care cad pe podea?
2. La sex?

Ieri am lansat testul ăsta! Și pe contul personal și pe Atelierul de idei.
Răspunsurile au fost savuroase!
Un semn clar al faptului că viața este diversă.

Acum, dacă ne transpunem din nou într-o sală de cinema, la prima imagine, cu bărbatul aflat încă în duș - la 50 Shades, spre exemplu -, e clar că vom avea parte de suspine în toată sala 🙂
Întrebarea este - de ce efectul nu este același și în a doua parte, acolo unde în pat sunteți voi și bărbatul este cel pe care l-ați ales?

Aici ar fi de privit asupra mai multor aspecte:
1. Cum arată erotismul vostru?
2. Cum îl cultivați? Care este harta voastră erotică?
3. Dacă te gândești la mop, de ce o faci? Este ceva din tine care generează asta? Este ceva din el ce generează asta? Privește cu atenție aspectele astea!
4. Dacă te gândești la mop, te gândești și la faptul că el s-ar putea simți inferior dușumelei? Adică te pui și în șoșonii lui în eventualitatea unui refuz urât?

Vedeți? Este foarte important să încercăm să acoperim un tablou cât mai variat, să încercăm să înțelegem anumite lucruri.

Și aici aș reveni la ceea ce am scris la început - o relație înseamnă doi! Doi oameni care au constant acțiuni și intenții pozitive!
Or, dacă tu refuzi întotdeauna conexiunile, fie ele și în cheia celei descrise mai sus, poate că n-ar fi rău să-ți pui întrebarea, înaintea următorului refuz: eu ce vreau să se usuce - apa de pe podea sau relația noastră?

Întotdeauna există variante de conectare, oricât de obosit este, oricât de fără chef ai fi!

Nu vreau să fiu acuzat că țin partea bărbaților, așa că voi întoarce puțin moneda!
Băi, băieți, dacă doamna iese din duș, defilează prin fața voastră, goală, după care începe să se cremuiască tacticoasă, oferindu-vă priveliștea feminității ei, gândiți-vă: ce fac acum?
O ajut să se cremuiască?
ÎI ofer un 'scaun' pe care să stea pentru a se cremui mai bine?
Îi spun: iubire, poți să te dai din fața televizorului? Începe meciul!

Ce alegi?
Să te conectezi?
Sau să te deconectezi?

Astea sunt chestiuni la care ar fi bine să fim atenți constant. Știu că uneori nu avem chef, însă fiecare moment de neatenție poate fi un prim pas spre un comportament de neatenție și evitare; fiecare refuz al conectării poate produce un obicei al deconectării... Așa că ar fi bine să ținem cont de lucrurile astea.

Aici nu este vorba despre a găsi vinovați sau despre a râde de cei care se gândesc la mop! Aici este vorba despre a înțelege chestiuni profunde, personale, specifice, dincolo de suprafețe și pete pe podea!
Aici este despre conștientizarea faptului că o relație înseamnă doi, conectare, acțiuni și intenții constante!

Și mai este despre ceva - despre faptul că, indiferent de job, hobby-uri, statut social etc... relația trebuie să fie prioritară. Dacă vrei să ai o viață în cheie funcțională.
Poți să ai cel mai tare job din lume, dacă acasă este pustiu, pielea ta va cerși atingeri.
Poți să ai parte de aprecierea oamenilor, dacă acasă este dezechilibru, ceva va lipsi din viața ta, nu îți vei găsi locul.
Sunt chestiuni firești, normale și nu putem fugi de ele.

Drept urmare, vă invit să ne jucăm cu exemplele astea cu scopul de a înțelege cum alegem noi, chiar și în cele mai banale momente, să ne conectăm sau nu cu partenerii.