Azi vă propun să vorbim despre indecizie!
Despre indecizia de a părăsi o relație care nu-ți face bine. Sunt convins că toți ne-am confruntat cu un astfel de episod pe parcursul vieții.
Este starea aia în care toate steagurile roșii sunt ridicate, este starea aia când există conștientizarea faptului că relația nu iți face bine însă, chiar și așa, nu poți lua o decizie.
Este chinuitoare starea asta, stiu!
În general, atunci când te afli într-o relație toxică, așa cum spuneam și un filmul de azi, nu prea vezi lumina de la capătul tunelului și asta se întâmplă în special din cauza faptului că nu mai ești conectat cu propriul sine, lentilele prin care te privești fiind extrem de murdare.
Da, ăsta este un adevăr - atunci când ești abuzat emoțional (iar acest lucru este valabil și pentru bărbați și pentru femei), iți pierzi capacitatea de a te privi în mod realist. În plus, prins/ă în această spirală negativă, te obișnuiești să crezi că nu mai ești suficient de bun/ă pentru o altă relație, iar singurătatea ți se pare ceva îngrozitor.
În acest context, blocajul este total și evident! Or fix asta își dorește abuzatorul - SUBJUGAREA TA TOTALA!
Și totuși, există instrumente care să ne ajute să ne decidem să părăsim o relație toxică. Spre exemplu, Gay Hendricks propune 3 întrebări care ne pot ajuta să ne dăm seama în ce punct ne aflăm. Ele sunt simple, însă impactul pe care ni-l poate oferi răspunsul poate fi unul hotărâtor.
Iată cele 3 intrebari:
1. Starea ta de sănătate s-a modifcat in ultima vreme? (Mai ales de când ai început să realizezi că relația nu-ți face bine?)
Este o invitație la conectare cu propriul corp.
Stai, respiră și gândește-te cu atenție. Nu te grăbi să răspunzi. S-a întâmplat să simți: iritabilitate, neliniște, să-ți scadă energia, să dezvolți probleme digestive, probleme de alimentație, insomnii sau, de ce nu, palpitații?
Crede-mă, atunci când intrăm în contact cu propriul corp, aflăm rapid adevărul.
2. Ai insomnii?
Și simți că ești epuizat/ă în cele mai multe zile ale săptămânii?
Întrebarea: ar trebui să plec, sau nu? iți macină gândurile în fiecare noapte?
Este un alt semnal care-ți indică urgența unei decizii.
3. Nivelul de stres a crescut?
Aici trebuie să privești cu atenție.
Uneori avem tendința să trecem cu ușurință peste factorii stresori.
Dacă relațiile tale au început să sufere, comunicarea a devenit una rapidă și agresivă, dacă frustrările tale au început să fie verbalizate, poate că n-ar fi rău să iei o decizie.
Vezi?
Toate cele trei întrebări iți oferă suficiente semnale de alarmă.
Sigur, vei spune că și dacă răspunsul este pozitiv, toți iți va fi greu să iei o decizie.
Stiu, așa e.
Însă gândește-te: cum a fost viața ta atunci când ți-a fost bine? Cum erai tu? Ce făceai? Ce gândeai? Ce simțeai? Și cum ești acum?
Un prim pas spre luarea unei decizii clare ar fi să începi să-ți creionezi propria agendă, o agendă care să-l nu-l/o implice pe partener/ă.
Este un prim pas! Reconectarea cu sinele este un prim pas spre rezolvarea deconectării de la sine. Da, oamenii ajung să sufere tocmai din cauza faptului că au ales să se deconecteze de la relația cu sinele.
Vestea bună este că așa cum ai ales să te deconectezi, poți alege să te reconectezi. Este nevoie de răbdare, înțelegere de sine și generozitate.
Ce zici?