Maturitate înseamnă responsabilitate, nu bătrânețe!

Maturitate = bătrânețe! Este cea mai mare confuzie pe care o fac unii oameni. În special imaturii!

Ei sunt, de altfel, cei care se tem de maturitate.
De ce?

Pentru că maturitatea înseamnă în primul rând asumare, responsabilitate; iar imaturii nu vor să-și asume nimic.
E simplu!

Ați auzit vreodată formularea: 'te porți ca un bătrân?' sau 'gândești ca un bătrân?'
Știți ce înseamnă asta? Că ai ieșit din raza comportamentului copilăresc!

O persoană cu un set-up mental adolescentin nu îți va spune niciodată: 'te porți ca un înțelept', ci 'te porți ca un bătrân!' Care este scopul? Devalorizarea!

Dacă îți spune asta, e clar că se simte amenințat de nivelul tău de gândire. Așa că te taie la tendoane 🙂

Acum, că tot am început să vorbim despre maturitate, haideți să vedem ce înseamnă asta în relații?

Din punctul meu de vedere, maturitatea este unul dintre atuurile pe care le căutăm la un potențial partener. Alături de maturitate, ar fi important să adăugăm: hotărârea/determinarea, consistența și respectul/încrederea. Bineînțeles că și chimia contează, însă persoanele mature știu cum funcționează chimia, așa nu o trec la atuuri :p

Revenind la maturitate, e chiar haios cum se raportează unii la acest cuvânt. În multe cazuri, el este asociat cu bătrânețea, cu seriozitatea sau, de ce nu, cu senilitatea 🙂 În realitate, matur înseamnă un om responsabil de propria viață, dar mai ales de propriile emoții (auto-control). Imaturii fug ca dracu' de tămâie de genul ăsta de om sau, mai există și varianta asta, atârnă de el.

O persoană matură, o persoană care este reponsabilă de propria viață - pe toate planurile - a atins un anumit nivel de înțelepciune, iar asta nu depinde neapărat de vârstă, ci de lecțiile învățate pe parcursul vieții.

Nu cumva asta căutăm la un partener alături de care vrem să ne petrecem viața?

Serios, nu v-ați săturat de ambalaje care se stâlcesc după 2-3 ani? Degeaba întâlnești o persoană preocupată de cum arată, câtă vreme nu își dorește să atingă maturitatea. Persoana aia va dori în continuare să copilărească, adică să nu-și asume nimic sau să-și asume doar imaginea. În rest, ce va face? O să-ți sece și ultima picătură de energie.

Îmi plac femeile care spun că își doresc bărbați puternici. Nici ele nu știu prea bine ce înseamnă acea putere. În cele mai multe cazuri, din păcate, puterea înseamnă bani și bătaie!
Ei bine și aici este de discutat. Sunt bărbații maturi, adică bărbații care-și asumă responsabilitatea pentru propria viață, puternici?

Puterea nu se referă la mușchi - orice puști poate să meargă la sală -, ci la nivelul de dezvoltare mentală. Eu cred că un bărbat matur este puternic. El nu mai vrea să fie cineva cu orice preț, nu îl mai interesează ceea ce se numește show-off, nu îi mai pasă de validarea altora. Știe exact cine este, ce poate să facă, cât valorează și acționează ca atare.

În plus, o mare calitate a maturilor este autenticitatea - un alt lucru pe care oamenii îl caută la un posibil partener. De ce este atât de importantă autenticitatea? Pentru că betonează încrederea! Poți avea încredere într-un om care care nu este autentic?

Vedeți cum se leagă toate?

Care este diferența dintre matur și imatur? Imaturul nu-și asumă nimic, poartă măști și are o mentalitate copilărească. În plus, este un puternic consumator de energie și resurse. Mai mult, pentru el, puterea înseamnă fizic și statut, acel show-off despre care am vorbit mai sus.

Dacă ar fi să-ți analizezi viața, tu ce ai ales? Un partener matur sau un copil?