Mâncarea este un stil de viață

'Și eu ce mănânc?' Cam așa sună reacția unui om educat în spiritul porțiilor imense atunci când vede o porție normală de mâncare.

'Mă lași cu fițele astea? Mie să-mi dai un șnițel mare, niște cartofi prăjiți - cam un ceaun, ca să mă satur - și niște salată asortată. Aaaa și 2-3 beri reci'.
De-a lungul anilor am auzit de zeci de ori acest gen de 'pretentie' culinară. Și, deloc surprinzător, de la an la an, burțile celor care spuneau așa ceva se măreau, cefele mai primeau o plică suplimentară, iar șoldurile lor se rotunjeau rubensian.

Fie că vrem, fie că nu, mâncarea este un stil de viață! Sănătos sau nu. Diferența se face la nivelul alegerilor noastre.

Știu că suntem educați în spiritul mâncării gătite, însă dacă ne uităm mai atent în copilăria noastră, nu putem spune că noi, românii, avem o educație culinară orientată spre un stil de viață sănătos, ci mai degrabă spre abuz alimentar.

Eu, recunosc, fac sport, dar și mănânc. Încerc să am grijă de ce și mai ales de cât mănânc, însă nu îmi iese întotdeauna.

Și totuși, pentru două săptămâni, am acceptat provocarea celor de la LifeBox de a încerca să mă descurc zi de zi doar cu meniul lor. Din capul locului trebuie spus că ei îți pot oferi 4 variante de meniu: optim, vegan, veggie and fish și sport, meniurile oscilând între 1200 și 2500 de kcal, în funcție de individ.

Și uite așa, în fiecare dimineață mi-a venit acasă cutia de la LifeBox, o cutie cu 5 caserole - 3 mese principale și două gustări.

Fac pariu că mulți dintre cei crescuți cu 'șnițelul' cât o roata de TIR mi-ar fi spus că sunt nebun.

Da, porțiile nu dau afară din farfurie, însă sunt excelent dozate. Astfel, pot spune că m-am descurcat de minune cu cele 5 propuneri zilnice. În plus, mâncarea s-a îmbinat perfect cu sala și astfel, la finele celor 2 săptămâni, am și slăbit 3.5 kg.

Interesant este că în fiecare meniu am avut de toate - carne, fructe, legume, desert (ingenioase) - iar meniurile nu s-au repetat pe parcursul celor două săptămâni. Asta mi-a plăcut mult. Din acest punct de vedere, meniurile LifeBox nu sunt destinate doar celor care nu au timp sau nu știu să gătească. Nu, ele sunt o soluție pentru cei care vor să-și mențină un anumit stil de viață.

Haideți să fim serioși, e greu să-ți caculezi singur numărul de calorii. Eu nu pot 🙂

Mai există o chestiune atunci când oamenii aud de servicii de delivery: cine gătește? Pot avea încredere?

Poți! Pentru că în spatele meniurilor LifeBox se află Alex Cirtu - un chef profesionist; iar de aportul caloric se ocupă Dr Nutriționist Anamaria Iulian. E? Zici că ai o dietă asistată, nu crezi? De fapt, nu știu dacă poți să-i spui dietă, ci mai degrabă o cultură alimentară asistată, ceea ce mi se pare extrem de important.

Pentru mine, cele două săptămâni de alimentație de la LifeBox au însemnat câteva lucruri extrem de importante:
1. Confort
În sensul că nu a trebuit să mă mai întreb zi de zi: ce mănânc azi?

2. Liniște
Și astfel am putut să mă concentrez pe alte activități mai importante

3. Raport corect sală-mâncare
Nu m-am simțit niciodată greu în cele două săptămâni.

Știu că românii sunt îndrăgostiți de mâncare, știu că românii își petrec mult timp în bucătărie, însă cred că românul modern învață din ce în ce mai mult să-și dozeze corect timpii, astfel încât să-și poată duce la bun sfârșit taskurile zilnice.

Iar LifeBox înseamnă bun, rapid, sănătos și eficient. Vă rog să mă credeți, am testat pe pielea mea și m-am simțit super okay.

Voi ce preferați? Să pierdeți ore întregi în bucătărie, preparând mâncarea de zi cu zi (nu mai pun orele de la cumpărături) sau să rezolvați problema alimentației rapid, sănătos și eficient?

P.S: Uite cum arată un meniu zilnic
lifebox