De câteva săptămâni încoace se tot vorbește despre familie! Despre această celulă de bază a societății, despre această construcție care asigură viitorul poporului, despre cum ar trebui să o protejăm cu orice preț... tot felul de idei de astea populiste.
Nicio discuție despre fond!
Nicio referire la adevăratele probleme ale familiei din România.
Serios, ați văzut vreodată un homosexual care să distrugă familii?
Nici eu!
În schimb, de-a lungul celor aproape 5 ani de când fac blogging de relații, le-am văzut pe toate: infidelitate, scandal, devalorizare, lipsă de respect, abuz - fizic, emoțional, financiar, sexual etc..., divorțuri cu împărțirea copiilor, abandon de copii, consum de alcool însoțit de violență etc...
Nici urmă de homosexualitate în tot ceea ce am enumerat mai sus. Ce înseamnă asta? Că problema care se dezbate de câteva săptămâni atât la tv, cât și pe rețelele sociale, este una falsă! Familia nu este amenințată din exterior de forțe malefice sau mai știu eu de ce ideologii.
Nu, familia este amenințată din interior! Și doar din interior!
Vorba cuiva - nu există atâția homosexuali în țara asta câți copii pot să abandoneze persoanele heterosexuale.
Drept urmare, pentru a lua pulsul 'familiei' din România, m-am gândit să fac un sondaj pe paginile mele.
Ce am aflat?
Iată - las comentariile așa cum sunt, fără să intervin pe ele. Mi se pare un act cât se poate de democratic. Nu de alta, dar ar fi bine să vadă răspunsurile astea și cei care cred că familia înseamnă tineri îmbrăcați în ie, tineri care zâmbesc în timp ce-și cresc fericiți copiii. Ar fi superb să fie așa, nu contest, numai că realitatea arată puțin diferit.
1. Refuzul educației bune pe principiul "le știm pe toate", refugiul către droguri, alcool, timp petrecut prea puțin cu părinții, divorțuri, invidia, competiția, educația cu bătaia, cadouri exagerate către copii(care cred că li se cuvin toate) etc.
2. Traiul greu! Cât timp oamenii nu pot duce o viată decentă, apare stresul, preocuparea pentru ziua de mâine. Din păcate, totul repercutează în educația copiilor, lipsa de timp pentru a întreține o relație.... Și multe altele!
3. Prea indulgent statul român la violentă de tot felul.
De aici educația deficitară a tuturor. Copii, femei, chiar și cei răi, nu se trezesc fiindcă nu sunt legi de reglare/avertizare /pedepsire astfel încât să nu mai dea voie violențelor/abuzurilor de orice fel, ca în America. Ducând spre normal/civilizație.
4. Educația, care este baza unei societăti, apoi banii
5. Lipsa educației, nivelul de trai scăzut și de aici... violența fizică, psihică, verbală.
6. Un pic de lipsă de educație în acest sens. Oamenii recurg prea ușor la atitudini sau cuvinte care rănesc. Nu știu să-l asculte pe celălalt, să-i respecte pe cei de langă ei, în final renuntă prea ușor. În extrema cealaltă este abuzul emoțional, violența... Destul de mulți sunt cei care, atunci când simt pe cei de langă ei ca fiind vulnerabili, încep să-i abuzeze, așa se simt ei puternici. Ca niște animale de pradă care simt miros de sânge. Nici nu constientizează asta, nici măcar nu le este rușine de ei înșiși (mă refer și la femei și la bărbati aici). Așa că... oricum o dau, ajung la o singură cauză: lipsa de educație.
7. Răutatea, neiertarea, ura. Bârfa... și necomunicarea.. când ai o problemă,o discuți imediat, nu după o lună.
8. Cineva îmi spunea că vinovat este sistemul (asta ca să găsească țapul ). Orgoliul, prostia, neasumarea, astea nu fac niciodată o relație să înflorească.
9. Lipsa banilor! Din cauza asta pleacă oamenii la muncă dincolo și își abandonează copiii. Despărțirea de cei dragi duce la răcirea sentimentelor și la despărțire, în final.
10. Cred că s-au pierdut în timp valorile fundamentale ale familiei, din lipsa timpului, a comunicării și a iluziei că dincolo de gard iarba e mai verde. Am uitat cum să ne iubim și neștiind în loc să clădim, noi distrugem. Familia este ceea ce primim gratuit și de aceea mulți nu știu gestiona relația cu cei dragii. Familia =rădăcini =esentă. Până nu ajungem la esență, nu înțelegem ce inseamnă familia ptr noi.😊
Am luat primele 10 comentarii, așa cum au fost postate.
După cum vedeți, problemele familiei sunt un melanj de social - adică nivel de trai și management intern - educație, time management, principii și valori de viață.
După părerea mea, până să ne apucăm să protejăm o construcție, cred că primul pas ar trebui să fie acela de a vedea ce protejăm? Așa mi se pare firesc.
Drept urmare, dezbaterea este eronată din start. Ca și referendumul!
Se vorbește despre aspecte juridice, însă se omit total aspectele profunde.
Din nefericire. asta este o discuție care nu se pupă deloc bine cu ipocrizia celor sunt extrem de vocali de câteva săptămâni la tv.
Și normal, ei sunt obișnuiți să ascundă mizerie sub preș.