Iubirea nu se tatuează pe piele!

Iubirea nu se tatuează pe piele!
Ea se construiește pe dorință, pe hormoni și se întreține cu apreciere și acțiuni pozitive.

Iar pielea, cel mai mare organ din corp, se întreține cu atingeri tandre. Constante!
Și doar așa.

Să-ți tatuezi numele sau chipul celuilalt nu este deloc o dovadă de iubire.
Ba, mai mult, este un gest deosebit de riscant, un gest ce te poate costa: timp, bani și emoții.
Să presupunem că ești o femeie tânără, care este aprinsă precum o torță după un domn și, în loc să stai să te bucuri de această ardere superbă a dragostei, dai fuga la un salon de tatuaje și îți așterni moaca individului sau, de ce nu, numele lui, pe trupul tău.

Întrebare: ce faci dacă, după două luni de dragoste văpaie, realizezi că iubirea ta nu e chiar așa cum credeai și vă despărțiți?

Ce faci cu iubirea tatuată pe piele?
Se transformă sau nu în coșmar?

Ei bine, nu trebuie să ne panicăm. Există soluții.

Acum câteva zile, am fost la Medbeauty Clinique pentru a afla cum se scoate un tatuaj, iar doamna dr Angela Jora a avut amabilitatea să-mi descrie întreg procesul.

Ce înseamnă să-ți scoți un tatuaj și unde se obține cel mai bun rezultat?
A.J.: Sunt mulți oameni care vin cu tatuaje greșite sau pe care vor să le îndepărteze cu laserul. Pentru culoarea neagră, folosim un laser YAG QS cu 1064 nm lungime de undă, iar pentru celelalte culori folosim altă lungime de undă (532 nm).
De obicei, cele negre ies cel mai bine, fiindcă concentrația pigmentului este mai mare și atunci laserul recunoaște pigmentul din piele. Cele colorate ies mai greu, galbenul și roșul fiind culorile dificil de scos. În rest, verdele sau albastrul se depigmentează de la o ședință la alta.

Cât durează scoaterea unui tatuaj?
A.J.: Depinde. În mod normal, vorbim despre 4-6 ședințe. Depinde de vechimea tatuajului, de profunzimea în care a fost bătut, de pigment și de mărimea lui. Am întâlnit tot felul de situații și trebuie să am grijă să nu apară arsuri de la laser și să nu mergem foarte profund cu el.
Scoaterea unui tatuaj poate fi comparat cu un desen pe care încerci să-l ștergi cu radiera de pe foaie. Poate să rămână ca o umbră pe piele sau se poate elimina de tot. Am avut cazuri de tatuaje vechi care s-au eliminat de tot, iar pielea și-a revenit.
Am avut și cazuri de animale tatuate, iar roșul a rămas vizibl însă, în rest, pielea s-a vindecat. Așa cum am zis, la cele colorate există șanse să rămâne o idee de urmă.

Care ar fi sfatul pentru cei care își greșesc tatuajele sau au luat decizia greșită?
A.J.: Am avut tatuaje făcute la beții și le-a părut rău. Am avut nume de iubiți sau iubite, portretele partenerilor tatuate în tot felul de zone...În unele cazuri m-am cam chinuit. Zonele intime sunt cele mai greu de lucrat, deoarece pielea este foarte fină și subțire. În rest, pe spate sau brațe se lucrează bine. Este bine de avut grijă unde ne tatuăm și ce anume tatuăm, iar dacă decidem să le scoatem, să fim siguri. Toți oamenii trebuie să știe că sunt mai multe ședințe pentru scos, decât cele pentru făcut un tatuaj. Spre exemplu, dacă este un tatuaj foarte mare, pot să îl lucrez în 8 ședințe. Noi lucrăm o ședință pe lună, tocmai pentru a-i permite pielii să se vindece. Așa că, dacă vă tatuați chipul partenerului și se întâmplă să vă despărțiți, așa cum am avut cazuri, îl veți avea pe piele și până la 8 luni după.

Cum se îngrijește pielea după scoatere?
A.J.: Obligatoriu recomand pansament ocluziv, mai ales dacă este o zonă care se freacă de haine. Depinde de zonă. Crusta trebuie să se detașeze prin vindecare, deci undeva între 7 și 10 zile. În plus, recomand aplicarea de unguente cu antibiotic până la 30 de zile.
Scoaterea tatuajelor dă rezultate, dar nu se poate face peste noapte.

Cine sunt cei care cer să-și scoată tatuajele?
A.J.: În general tinerii. Nu am avut persoane mature care să ceară să le scot tatuaje. Deci undeva între 16 și 25-30 de ani. După 40 de ani sunt rare cazurile. La final sunt fericiți, mai ales dacă au avut tatuat portretul iubitului. Am avut o fată care s-a despărțit la o săptămână după ce-și tatuase chipul iubitului. A venit plângând. Era disperată. Întâi am așteptat 30 de zile ca să i se vindece bine tatuajul, apoi am început să scoatem portretul iubitului. Era și mare și pe coapsă. L-a purtat luni de zile până când a scăpat de el. Așa că sfatul meu este ca oamenii să se gândească bine înainte să ia decizii de acest gen.

Foto Credit: parryz.com/

De curând am lansat cea de-a patra carte. Este vorba despre ‘Ajutor! Iubesc și doare’, primul ghid de igienă emoțională din România. Dacă vrei să o citești, o poți comanda de  AICI – https://bookzone.ro/produs/ajutor-iubesc-si-doare/