Nu lasă durerile de spate să-ți controleze viața!

V-ați gândit vreodată să priviți oamenii de pe stradă?
Nu mă refer la îmbrăcăminte, ci la fețele lor.

Încercați!
Credeți că știți ce simt în momentul ăla?

De multe ori m-am gândit la mine...
Jur!
Adesea mi se întâmplă să merg pe stradă cu o față senină deși, în adâncul meu, am dureri crâncene de spate.
Da, sunt unul dintre oamenii care au probleme cu coloana.
Și pe cervical și pe lombar și, fac pariu, pe toracal.

În loc să am grijă, eu ce fac?
Stau în poziții nasoale-privitul în telefon cu capul în bărbie este crimă!-nu mă mișc suficient sau pun prea mare tensiune pe coloană, atunci când este frig sau umezeală nu-mi protejez zonele sensibile ... și tot așa.

Cum să-ți fie bine, frate Vulpescule?
Păi nu prea are cum!

Ei bine, atunci când ai probleme la cervicală, începe distracția!
Mare distracție!
Nu de alta, dar nebuna are grijă să-ți strice feng-shuiul.
Ce e de făcut?

Fizioterapie și masaj.
La capitolul masaj, am apelat la the best!
Adică la prietenul Romeo Tudorache (Urban Masaj) - locul 2 la Europeanul de masaj și participant la următorul Mondial din Danemarca.

Romeo, la ce am eu la coloană, ce e de făcut?
Romeo Tudorache: Un prim pas ar fi să înțelegi ce greșeli faci. Primul lucru la care ne uităm este postura! Sigur că trebuie să mergi la un terapeut, însă trebuie să înțelegi că sunt proceduri care durează. Masajul te ajută să îți relaxezi musculatura foarte bine. Este foarte important, pentru că toți avem dureri de oase sau musculare, permanent sau din când în când. De obicei, lucrezi la musculatura gâtului, în special sterno-cleido-mastoidianul, care este un mușchi care leagă stern, claviculă și mandibulă. Este un mușchi care ne ajută să întoarcem capul stânga-dreapta. Este unul dintre cei mai solicitați mușchi din corp. Gândește-te așa-dacă dormim 6 ore pe noapte, rămân 18 ore în care musculatura este contractată. Este o perioadă în care gâtul stă în tensiune și noi nu prea facem mare lucru în sensul decontractarii. Dacă faci doar sport, sperând că rezolvi problema, mai rău îi faci. Practic, vorbim tot despre contractare. De aceea este nevoie de masaj, pentru a compensa cumva. Pe lângă masajul la gât, putem insista asupra punctelor trigger, care sunt cheia. Un punct de pe gât poate fi responsabil de dureri de cap, ochi sau bărbie. Durerile astea pot fi cauzate de musculatura occipitală, sternocleidomastoidiana sau de cea scalena. Sunt mușchi care adună foarte multă tensiune.

Și totuși, oamenii preferă să stea ani de zile cu dureri, uneori, crâncene...
Romeo Tudorache: Da. Nu merg nici la doctor, pentru că sunt speriați. Se tem de controale și preferă să sufere. La masaj, în anumite situații, câteva ședințe pot aduce rezultate foarte bune. Chiar există terapii care fac bine. Un terapeut bun știe cum să intervină. Uite, tu ai probleme în zona cervicală și la tine masajul a avut rezultate de la prima ședință. Gândește-te că se pot rezolva probleme vechi în 2-3 ședințe. În general, nu îmi place să dau pronosticuri. De aceea prefer să văd rezultatele de la ședință la ședință. În funcție de rezultat, următoarea terapie va fi diferită și continuăm până când trec durerile.

Am înțeles că ai avut o pacient care a avut o poveste ciudată.
R.T.: Da. Fata alerga pe bandă, a amețit și a căzut. Problema este că avea musculatura spatelui beton. Era normal să apară dureri. După ce am rezolvat problemele de contractare, m-a sunat și mi-a spus că se simte foarte bine. Și pe mine m-a mirat. În general, poziția de la birou sau privitul în telefon, care se întâmplă pe tot parcursul zilei, pot provoca probleme serioase în timp la nivelul coloanei. Am avut un copil de 13 ani cu contracturi puternice în zona cervicală. Stătea prea mult cu capul în jos. Și la școală și când folosea telefonul. 13 ani, Andrei. Îți dai seama dacă o ține așa ce va păți peste 15-20 de ani? Toți oamenii ar trebui să se uite la telefon ținându-l la nivelul feței. Eu chiar cred că prin educare se pot aduce schimbări considerabile în modul în care avem grijă de noi.
În loc să ajungem la probleme, nu mai bine învățăm mișcările și posturile care ne fac bine?