Iubirea – un angajament part-time

In luna noiembrie scriam textul - Tu la ce ora iubesti?

Scriam ca din cauza sistemului corporate indus de societatea de consum, sunt incapabil sa ofer iubire inainte de ora 21.30.

Intr-un fel, simteam ca iubirea se va transforma intr-un angajament part-time.

Ei bine, zilele trecute, am citit pe DailyMail o stire interesanta - o fosta jurnalista a lansat site-ul parttimelove.co.uk - destinat persoanelor care cauta iubire cu jumatate de norma, neavand timp si nici chef sa se inhame la o relatie full-time.

Care este de fapt publicul tinta?

Simplu - 'oamenii singuri care cauta parteneri pentru atractie reciproca (adica sex), prietenie sincera (adica sex si o discutie/ tigara inainte si dupa), respect (adica nu faci sex si te cari, mai vedem si un episod dintr-un serial), dar care nu doresc sa se mute impreuna dupa trei luni (deci pana la urma tot te cari).

IUBIRE CU NIVEL MIC DE MENTENANTA!

Cum Dumnezeu vine asta?

Mi se pare un site destinat oamenilor care fug de fapt de iubire si vor ceva caldut - un/o tip/a care sa le/ii tina in brate, sa le spuna vorbe frumoase, sa le faca un masaj la tample sau la glezne, sa faca sex cu ele/ei, eventual sa nu comenteze nimic...

Cand am scris acel text din noiembrie eram usor ironic vis-a-vis de disponibilitatea mea fizica. Chiar nu ma gandeam ca daca voi avea o relatie va tine de part time sau de full time.

Din cate vad, se pare ca scolile de actorie se vor goli rapid. De ce? Pentru ca vor aparea profitorii de conjunctura - tinatorii in brate, soptitorii de 'te iubesc' cu program - luni, miercuri si vineri inainte de stirile de seara - cu baita cu spume in program, mangaietorii de ego - in serile de dupa sedintele de cacat, maseurii de glezne - dupa zilele in care ai purtat tocuri la birou, furnizorii de orgasme - mai in week-end, privitorii in ochii - marti joi si sambata, cand sunt serile de relaxare non-sexuala, partenerii de discutie - eventual online sau la telefon - nu trebuie sa te vezi pentru atata lucru, urmaritorii de seriale in doi - care aduc si un vin roze cu ei.

Ce nebunie, ce frica cumplita, ce fuga de angajament.

Lumea asta este din ce in ce mai dusa. Noroc ca inca mai sunt oameni care nu refuza iubirea. Altfel totul ar fi pierdut, altfel as fi nevoit sa ma indragostesc de un soft full time, ca personajul din Her.