Cheaters don't change

"Cheaters don't change" - este o replica din filmul The Other Woman - o comedie care chiar mi-a placut (apropo... Cameron Diaz a cam imbatranit).In film, un barbat isi prosteste nevasta, dar si amanta! Omul este un inselator in serie.

Filmul asta m-a dus cu gandul la o zicala romaneasca celebra - 'lupul isi schimba parul, dar naravul ba!'

"Prietenul" din film isi insela si nevasta si amanta cu zambetul pe buze.

Am scris de nenumarate ori despre infidelitate si am citit o gramada de studii si opinii ale unor specialisti despre problema asta care genereaza multe tensiuni si multa suferinta.

Concluzia? Nu toti oamenii care calca stramb o fac in serie.

Sigur, exista si sociopati care o fac si se descurca de minune... bineinteles pana cand sunt prinsi (cam ca tipul din film).

In rest, infidelitatea este un lucru complex ce implica o gramada de motive si comportamente.

Din capul locului trebuie spus ca exista oameni langa care nu prea ai de ce sa stai. Un astfel de om este cel care crede ca nimic nu conteaza in afara lui.

Este genul de om (si barbat si femeie) care nu tine cont niciodata de parerea si de sentimentele celuilalt.

Este un om toxic si mai bine stai departe decat sa te legi la cap aiurea. Daca accepti o relatie cu un astfel de om, o faci pe riscul tau.

Mai exista o alta tipologie umana - cei care adora triangulatiile. Am cunoscut o astfel de persoana. Femeia isi inselase toti partenerii cu fostii. Wow, cand am auzit asta nu pot spune ca am dat urechile pe spate.Singura reactie fireasca intr-o astfel de situatie este sa-ti spui - "eu sunt urmatorul".

Daca esti naiv si crezi ca tie nu ti se poate intampla, ar fi bine sa-ti bagi capul intr-o frapiera. Culmea e ca genul asta de persoana nu ezita sa te faca gelos, ca sa te "testeze".

Degeaba iti pui intrebari, degeaba te straduiesti sa te descurci bine in relatie... daca persoana adora triangulatiile... ei bine, ea va cauta mereu sa bage in ecuatie si o a treia persoana. Acesti oameni nu se schimba, decat daca li se intampla ceva care le zguduie universul.

Exista multe comportamente toxice deschise spre infidelitate, exista zeci de motive care ii pot determina pe oameni sa fie infideli.

Unii pot sa apeleze la terte persoane deoarece acasa nu mai au parte de nimic - nici de apreciere, nici de pasiune, nici de iubire, nici de respect (este posibil ca sotiile sa-i insele la greu); pot exista oameni care sunt castrati atat de rau, incat se vad nevoiti sa-si verifice masculinitatea la prostituate... iar lista poate continua pana maine dimineata (valabil si pentru barbati si pentru femei).

Un lucru este cert - traim vremuri in care dragostea fara ratiune produce suferinta! Sunt vremuri in care visatorii sunt tintele perfecte.

Nu poti spune ca cine a inselat, o va face din nou, fara sa cunosti istoricul persoanei respective.

Drept urmare, in cazul infidelitatii, cred ca putem spune ca exista si lupi care isi schimba si parul si naravul.

Cu toate acestea, daca vrem sa nu devenim victime sigure, cred ca este obligatoriu sa deschidem bine ochii, sa analizam foarte bine persoana de langa noi si mai ales sa fim rationali.