Sexul este un sport fara vedete

Sexul este un sport de echipa in care nu exista vedete. Atunci cand vorbim despre sex si mai ales despre sex in cuplu, vedetele sunt excluse.

Atunci cand vorbim despre sex, nu exista mijlocasi care cara pianul pe scari si vedete care asteapta sa inscrie din foarfeca, fiind acoperiti de laurii victoriei.

Acolo unde exista vedete, exista si jocuri de putere, iar jocurile de putere, aplicate mai ales in cazul sexului, nu fac altceva decat sa distruga relatiile.
Zilele trecute am citit un articol interesant scris de Barry McCarthy - profesor la American Unviersity - fix pe tema asta - sexul in cuplurile functionale.

El sublinia in articolul respectiv cat de mult rau pot face jocurile de putere din asternut.

McCarthy puncta foarte bine situatia conflictuala ce poate aparea dupa disparitia indragostirii - barbatul se intreaba de ce femeia nu mai este dispusa sa faca sex ca la inceputul relatiei, considerand sexul ca fiind fun si energizant; iar femeia se intreaba de ce barbatul nu mai este interesat de atingeri si intimitate asa cum o facea in primul an?

Iata doua abordari diferite, doua nevoie diferite - barbatul vrea sex, femeia afectiune!

Abordari care, daca nu sunt constientizate, pot genera adevarate razboaie in cuplu.

Din pacate, exista multi oameni care prefera sa fie dusmani, in loc sa fie parteneri intimi si sexuali.

Ei nu inteleg ca intr-un cuplu functional cei doi parteneri ofera si primesc placerea, bucurandu-se de ea... fara sa se considere mai buni, sau favorizati unul in fata celuilalt.

Atunci cand unul dintre parteneri se crede Maradona, sexul se transforma intr-un joc de putere, iar relatia incepe sa fie afectata.

Sexul este un parteneriat in care cei doi sunt acolo cu scopul de a trai, simti si aprofunda placerea, cu scopul de a se bucura de paradisul intimitatii si nu pentru a castiga trofee.

Sexul nu se rezuma la simplul act. El este o constructie ce implica toate simturile, toate planurile - body, mind, spirit ... este o activitate in slujba binelui. Niciunul dintre parteneri nu vrea sa-i faca rau celuilalt, sa-l asupreasca sau sa-l faca sa se simta prost, inadecvat etc..

Atunci cand facem sex trebuie sa intelegem faptul ca suntem diferiti, ca partenerul/a nu este o clona a noastra, ci o fiinta care are nevoi si dorinte proprii, pe care trebuie sa le respectam.

Plecand de la aceasta idee, McCarthy sustine ca oamenii ar trebui sa realizeze faptul ca nivelul de placere nu este la fel la ambii parteneri. El difera de cele mai multe ori.

Iar acest nivel scazut al placeri, ce poate aparea, nu trebuie urcat in carca celuilalt. Daca facem asta, sexul se transforma in razboi, iar placerea se transforma in manie.

Cei care reusesc sa isi constientizeze diferentele au mari sanse sa isi continue relatiile pe termen lung - ei sunt motivati, au forta si pot continua sa-si ofere placere pe termen lung, refuzand jocurile de putere bazate pe sex.

Sexul inseamna apropiere, intimitate, placere... nu distantare, superioritate si razboi! Mi-e teama insa ca putini inteleg acest lucru.

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: thebeautybean.com/site