Tu cum l-ai cere?

Dimineata am citit o poveste foarte misto. Este povestea unei cereri in casatorie cum rar iti este dat sa intalnesti.

Daca in majoritatea cazurilor femeile sunt cele aflate la "primire", adica cele care asteapta ca barbatul sa faca un salt cu dublu tulub si sa pregateasca "CEREREA" - acel moment cu care sa poata sa se mandreasca toata viata (sau macar pana la divort) - aici femeia a fost cea care l-a cerut pe el.

Povestea lor e destul de simpla - s-au intalnit intr-un Irish Pub din America, amandoi fiind bautori de bere.

Fiind pasionati de bere, femeia s-a gandit sa-i faca o surpriza iubitului ei.

Drept urmare, i-a "copt-o" in timp ce se aflau in Irlanda intr-o berarie.

Ce a facut? A comandat un pahar pe care scria - "Tim, dupa ce termini acest pint, iti voi pune o intrebare". In momentul in care Tim a terminat berea, pe fundul paharului, in interior, scria - "te casatoresti cu mine"?

"Mi s-a parut o chestie misto sa combin in aceasta cerere lucrurile care ii plac lui - calatoriile, berea, eu - asa ca am decis sa il cer" - a scris fata pe Huffington Post.

"O parte din mine a vrut sa faca un gest frumos pentru persoana pe care o iubesc. De ce sa nu se bucure si barbatii de astfel de momente? Pana la urma poti face rost oricand de un pahar de bere" - a adaugat ea.

Ei bine, indrazneala ei a fost luata in gluma, prietenii cuplului crezand ca este o gluma de 1 aprilie. Ba mai mult, unii au fost dezamagiti, considerand ca barbatul - atunci cand a fost cerut in casatorie - a fost efeminat si ca puterea lui a fost subminata.

Ce tampenie, nu vi se pare? Iar ajungem la putere intre oameni care se iubesc?

Iar ajungem la roluri de gen? Chiar nu avem voie sa fim creativi in dublu-sens? Chiar nu ne putem bucura altfel decat in niste limite impuse in perioade care nu mai au nicio legatura cu prezentul?

In definitiv ce e asa de naspa sa-l ceri? Nu il iubesti? Sau asa e normal - ca el sa te ceara pe tine?

Nu vi se pare ca am ramas la nivel de Ev Mediu prin modul in care ne raportam la iubire, la casatorie... la relatii?

In iubire nimic nu trebuie, nu exista "asa trebuie" sau "asa se cade" - astea sunt niste taranii cumplite. Doi oameni care se iubesc sunt egali, sunt parteneri, formeaza o punte frumoasa... nu exista raporturi de putere intre ei (cel putin daca ne referim la relatiile moderne si functionale).

Drept urmare, amandoi au dreptul sa se ceara in casatorie!

Inchei cu o intrebare pentru doamne - tu cum l-ai cere?

Chiar sunt curios sa aflu raspunsurile voastre.

Foto Credit: Huffington Post