Oamenii nu vor stiri pozitive

Stirile pozitive plictisesc! Rau de tot!

Chiar sunt convins ca oamenii nu vor stiri pozitive. Daca ar fi interesati de astfel de stiri, majoritatea posturilor tv ar da faliment sau s-ar vedea obligate sa-si curete grilele de scandaluri, violuri, omoruri sau accidente.

Chiar si pe Net oamenii sunt atrasi tot de lucrurile de naspa.

Sigur, nu toti. Daca ma raportez la ceea ce scriu eu - si sper ca exista o doza suficienta de mare de pozitivism in textele mele - as spune ca exista si oameni care vor altceva. Ba chiar destui.

Numai ca eu nu sunt un post tv de stiri sau un site de stiri. Eu am un site - blog - sau cum vreti sa-i spuneti si scriu despre niste lucruri care i se pot intampla oricarui om - indiferent de culoare, nationalitate, statut, religie sau orientare sexuala.

Care este perceptia in zona media/advertising vis-a-vis de contentul pe care il generez? "Asta scrie pentru femei nef****e"!

Fix asta este perceptia - ca cei ca mine - si observ ca suntem din ce in ce mai multi - adica oamenii care sunt preocupati de bine, de functional, de acea normalitate care pe multi ii sperie - sunt niste frustrati care profita de pe urma problemelor altora.

Acum, ce sa zic, sunt curios cati dintre cei care gandesc asa au primit vreodata un "multumesc" de la oameni pe care nu ii cunosc? Ar fi interesant sa-i vad comentand dupa aia...

De-a lungul anului care s-a scurs de cand am inceput sa scriu pe acest site (nu ma consider blogger), am observat reactiile oamenilor - cele mai multe comentarii s-au adunat la textele care au "aprins" conflictul dintre sexe sau la textele care au apasat pe anumite butoane sensibile - fie ale femeilor, fie ale barbatilor.

La textele asezate, la textele frumoase... nu s-a grabit nimeni sa comenteze. De ce? Pentru ca daca e frumos, pozitiv si bun... e naspa, e neinteresant!

Asta e realitatea - prea multi oameni vor sa-si hraneasca nervii si prea putini sunt interesati sa-si cultive linistea interioara. Si asta se intampla pentru ca in realitate acesti oameni nu poseda o liniste interioara. Sunt agitati, nervosi, stresati, grabiti...

Revenind la stirile pozitive, pe 1 decembrie un site rusesc de stiri a incercat un experiment - a publicat toata ziua doar informatii pozitive si utile pentru cititori.

Ce s-a intamplat? Traficul site-ului a scazut cu 66%. Probabil ca ajungeau la 0 daca continuau asa si a doua zi.

"Am cautat pozitivul in actualitate si am avut impresia ca l-am gasit. Dar nimeni nu il doreste. Aceasta este problema" - au declarat reprezentantii site-ului.

E? Cum vi se pare asta?

Mie mi se pare ca societatea este atat de bolnava si de intoarsa cu curul in sus incat binele trebuie reconstruit din temelii... cu migala si extrem de multa rabdare.

Da, binele nu este profitabil... este un lucru evident... insa unde ajungem daca continuam cu atata rau?

Revenind la mine - chiar ma bucur ca mai sunt si alti barbati care scriu in zona asta, indiferent ca o fac taios sau siropos.

Si, pe zi ce trece, descopar si altii. Zilele astea l-am descoperit pe Alex Chermeleu de la Timisoara. Imi place ce scrie si am inceput sa ne dam "pase" unul altuia.

Mi se pare foarte misto chestia asta. Nu ne cunoastem personal, insa suntem interesati de aceeasi zona.

In mod normal ar trebui sa fim in competie. In realitate, nu facem altceva decat sa ne ajutam unul pe celalalt... fara niciun fel de conditie impusa.

Si promit sa nu ma opresc aici.

Da, stiu, poate ca in ochii multora sunt un prost... insa eu chiar cred in bine, asa cum cred in iubire!

De ce? Pentru ca nu am vreun motiv sa cred in altceva!

Drept urmare, cine are chef de rau sau de competitie... este liber sa-si caute un loc de joaca in alta parte.