Viata este frumoasa chiar si dupa despartire

Nu-mi plac prajiturile insiropate in exces, asa cum nu-mi plac nici textele scrise cu scopul de a da bine in ochii anumitor categorii de oameni!

Iar cand textele respective abunda de clisee... nu pot sa ma abtin, nu pot sa raman indiferent.

Nu am nimic cu nimeni, fiecare are dreptul la o opinie, insa marketingul emotional mi se pare un lucru penibil, mai ales cand prin ceea ce asterni pe "hartie" poti influenta, in bine sau in rau, mii de oameni.


Pe principiul "nimic nu se pierde, totul se transforma", observ un nou trend in online - Tony Poptamas este depasit - acum se poarta textele despre iubire, texte pline de clisee si de tampenii (ca sa nu le spun otravuri).

Mai devreme mi-a sarit in ochi un titlu socant - aproape de titlurile alea de tabloid :))

"Barbatii intotdeauna se intorc. Femeile pentru totdeauna pleaca"!!!

Woow!!! Trecand peste formularea stransa in menghina limbii romane, toata povestea este un sirop lung si gros, o insiruire de generalizari care nu duc nicaieri.

Sa va dau cateva exemple scurte:

"Barbatii intotdeauna se intorc.
Pleaca, petrec sau sufera in tacere, analizeaza tot, compara relatiile avute inainte, isi amintesc, stau cu poza ei in dormitor, vorbesc cu prietenii ei... Apoi se intorc. E peste puterile unui barbat sa rupa din el si sa traiasca cu asta toata viata. Sa vada cat este de fericita si ca nu e asa langa el. Sa o vada de mana cu altul. Sa stie ca nimic nu va mai fi la fel. Barbatii se intorc pentru ca in viata iubesc de prea putine ori. Iar atunci cand nu iubesc, nu pot simula, ca femeile. Asa ca se intorc la cea pe care au iubit-o cel mai mult. Se intorc la fericirea care au trait-o alaturi de ea. La viitorul pe care si l-a imaginat alaturi de ea. Se intorc si se regasesc".

Okay, dupa ce v-ati dat 2-3 palme, va propun sa desfacem putin aceasta constructie desprinsa parca dintr-un oracol de clasa a 7-a din anul 1988.

1. Barbatii intotdeauna se intorc
Fals! Nu exista o asemenea certitudine. In plus, atunci cand vorbim despre barbati si nu despre copii... toata povestea pica. Atunci cand decide sa plece, un barbat stie ca nu va avea motive sa se mai intoarca. Eu nu m-am intors niciodata, nici cand eram copil si cu atat mai putin acum, cand sunt barbat! Asa ca iata un exemplu viu :))

2. Doar copiii compara relatiile
Un barbat nu compara nimic. El stie ca viata merge inainte si ca nicio relatie nu seamana cu alta. Drept urmare, orice comparatie este inutila si absurda. In plus, pe parcursul vietii exista mai multe iubiri, asa ca ceea ce crezi ca este marea iubire la 20 de ani, nu va mai parea la fel la 40... sigur, daca esti un om interesat de propria dezvoltare.

3. E peste puterile lui sa rupa din el
Saracutul de el. Mai ca-ti vine sa plangi cand vezi cat de impotent emotional este barbatul. Cum adica "e peste puterile unui barbat sa rupa din el si sa traiasca cu asta toata viata lui?" Despre vorbim aici... despre barbati sau despre sugari? Un barbat stie sa mearga mai departe si este suficient de inteligent incat sa-i doreasca fostei sale partenere tot binele din lume. Ba mai mult, el se va bucura daca o va vedea ca este fericita langa un alt barbat.

4. Atunci cand nu iubesc... nu pot simula ca femeile
Valeu... si matale spui ca scrii despre iubire? Pai constructia de mai sus sterge pe jos cu toate femeile. Ale dracu' scorpii. Mari actrite domnule!

5. Se intorc si se regasesc
Okay, sa vorbim putin despre schimbare. Oamenii se schimba constant, indiferent ca vor aparea unii care vor spune ca nu e asa. Eu m-am schimbat enorm in ultimii 2-3 ani. Ce inseamna asta? Ca nu mai rezonez cu nicio femeie care a trecut prin sufletul meu. Ne aflam intr-o alta etapa a dezvoltarii noastre, iar ceea ce a fost... este trecut si atat! Bottom line? Viata e frumoasa chiar si dupa despartire. Este o lectie extrem de importanta pe care o traiesti pe pielea ta in acest superb drum catre maturizare.

Daca ar fi sa trag o concluzie as spune ca asa stau lucrurile cu marketingul emotional si cu cliseele - nu au niciun fundament real, sunt doar cuvinte ce par sa dea bine in ochii oamenilor.

In realitate, daca iei acele cuvinte la bani marunti... iti dai seama ca sub spoiala se afla cu totul si cu totul alte lucruri.

Este gresit sa spui ca barbatii se intorc intotdeauna, asa cum e gresit sa spui ca femeile nu se intorc niciodata. Eu cunosc destule femei care s-au intors la fostii lor... Cu ele ce facem?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI