Educatia sexuala si emotionala – obligatorie pentru o societate sanatoasa

Tatal Nostru nu vindeca nici depresia si nici nu reduce numarul avorturilor!

Haideti sa admitem ca traim intr-o societate extrem de rigida din punct de vedere religios, o societate in care tinerii intra in viata sexuala descheiati la slit si cu 0 informatii.

Iar asta se intampla din cauza faptului ca scoala ii priveaza de aceasta informatie extrem de importanta.
In tot acest timp, ora de religie - o ora care nu ar trebui sa fie introdusa inca de la clasa 0, ci mult mai tarziu, iar atunci ar fi bine sa prezinte o istorie a religiilor (deci aspect cultural) si nu altceva (adica manipulare si inducerea rusinii) - rezista bine merci.

Tatal Nostru are valoare doar atunci cand vorbim despre oameni care inteleg ce inseamna puterea unei rugaciuni. Altfel, este un soi de Ala-bala-portocala din care nu intelege nimeni nimic. O vrajeala pe care unii o rostesc si apoi fac tampenii.

Zilele trecute m-a intrebat cineva ce parere am despre introducerea educatiei sexuale in scoli. I-am spus ca sunt 100% PRO!

Pe langa ora de educatie sexuala, eu as introduce si una de educatie emotionala - un soi de psihologie daca vreti. Sau le-as comasa - ca tot se poarta in Finlanda - si as face o ora de psiho-sexualitate! Dar nu oricum, ci cu profesori tineri, fresh, care sunt la zi cu ceea ce se intampla in zona asta.

Omul modern este cel care este stapan pe propria sexualitate si pe propriile emotii. Nu cel care este lipsit de informatie si ingroasa procentele avorturilor sau ale nasterilor adolescentine.

Da, ultra-religiosii ar trebui sa se uite pe statistici - Romania este pe locul 2 in Europa la capitolul adolescente care devin mame si la capitolul avorturi.

Oare de ce?

Nu cumva din cauza faptului ca tinerii nu primesc informatii despre sexualitate?

Educatia sexuala se face tot la scoala, nu acasa. Sa fim seriosi - cati dintre noi au primit vreo informatie despre sex acasa?

Eu am avut noroc cu un frate mai mare! Asa am putut avea acces la carti, asa m-am putut auto-educa!

Ce facem insa cu astia mici? Ii tampim cu religie si apoi le dam bani sa nasca sau sa faca avort?

Vi se pare o mentalitate sanatoasa?

Mie nu! Drept urmare, voi fi primul care voi sustine introducerea educatiei psiho-sexuale in scoli.

Si ma voi lupta pana la ultima picatura de energie cu toti fanaticii religiosi care nu au citit nici macar un rand despre dezvoltarea umana si etapele ei.

P.S.: Promovarea abstinentei la adolescenti este cel mai mare masacru impotriva simturilor care poate exista!