Ai pe altcineva?

Este o întrebare unisex, o întrebare care apare, în general, atunci când în cuplu apar primele probleme; atunci când fericirea prezintă primele fisuri.

Numai că bărbații și femeile acționează diferit in acele momente. Un singur lucru pare să-i lege - tăcerea anterioară!

Nu am să înțeleg niciodată de ce oamenii nu comunică eficient și nu spun ceea ce simt, preferând să tacă și să sufere în tăcere. Sună a masochism dar, din păcate, cam așa se întâmplă în cele mai multe cazuri.
Motivația? Dacă îl fac pe celălalt să sufere?

Păi dacă spui ceea ce simți, nu numai că nu îl/o faci să sufere, ci eviți suferințe ulterioare, suferințe ce pot fi de ambele părți.

Or dacă taci, riști să devii complice la furtuna ce urmează. Ești practic semnatarul propriei despărțiri.

Dacă stau bine și mă gândesc, eu am fost întrebat o singură dată dacă am pe cineva. Mă retrăsesem emoțional din relație. Eram dezamăgit și absent. Sigur, sex mai făceam, dar atât, nu mai eram acolo, nu mai eram implicat. Iar femeia simte imediat acest lucru.

Nu aveam pe altcineva însă, recunosc, îmi mijea acest gând prin minte, semn că nu mai aveam încredere că relația aia poate avea un viitor. Ca în mai toate cazurile, în loc să provoc o discuție ce ar fi putut lămuri lucrurile - într-un fel sau altul - m-am complăcut și am tăcut, închizând totul în mine. Mare greșeală. Deznodământul a fost același, iar consumul a fost exclusiv la mine!

În același timp, eu cred că am pus întrebarea 'ai pe altcineva' de vreo 2 ori. De fiecare dată exista cineva. Să nu care cumva să credeți că femeile sunt atât de bune actrițe. Atunci când au pe cineva, ele se retrag nu doar emoțional, ci și sexual din relație. Și încep cu de alea: 'mă doare capul', 'sunt obosită' etc... Doar un bărbat care nu e atent la femeia de lângă el nu-și dă seama că există o problemă!

Terminați cu tâmpeniile ce țin de roluri de gen învechite - atunci când unul are pe cineva sau se pregătește de ieșire, celălalt simte. Iar asta se poate întâmpla cu foarte mult timp înainte de producerea rupturii. Sunt semne cât se poate de evidente.

Drept urmare - sfatul meu este să vorbiți imediat ce simțiți că există probleme.

Acum să ajungem la o altă fațetă a problemei - la răspunsuri!

Întrebarea 'ai pe altcineva?' dă naștere celor mai hidoase și, în același timp, haioase minciuni posibile.

"Cine, eu? Ferească sfântul! Se poate? Cred că trebuie să te controlezi la cap!" sau "Nu, dar am o perioadă mai tensionată! Trece (la despărțire)", "ce să fac cu altcineva? Pe tine te iubesc", "baby, să mor dacă am pe cineva! Nu ți-am zis că nu înșel?".

E atât de ușor să-ți dai seama când celălalt minte. Oricât de mult ai suferi, dacă reușești să-ți blochezi suferința, măcar pentru câteva momente și să îți orientezi atenția strict asupra răspunsului, privind în ochii celuilalt, o să-ți dai seama imediat.

Nu exista prostii de genul: 'toți bărbații calcă strâmb, femeile mai greu'; sau 'doar bărbații nașpa sunt înșelați' etc...

Femeile și bărbații calcă strâmb aproape cot la cot. Doar că femeile se bucură de mai multă clemență, încă, pentru că deh, suntem băieți educați.

Însă ar fi cazul să nu mai favorizăm vreo 'tăbără' și să spunem că la capitolul infidelitate, trăirile sunt unisex, ca și deciziile.

Drept urmare, atunci când ajungi să întrebi 'ai pe altcineva?' privește cu atenție!

E posibil să obții răspunsuri dureroase, dar interesante, despre persoana de lângă tine.

Foto Credit: evanmarckatz.com/

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI