Flirtul devine o problemă atunci când nu mai este inocent

Flirtul nu a omorât niciodată pe nimeni!

Iar dacă a făcut-o, dacă a distrus un cuplu, fie a fost vorba despre o lipsă crâncenă de respect, fie a fost un act care a generat o serie întreagă de certuri pornite dintr-o înțelegere eronată a ideii de flirt.

Să flirtezi nu este, în esență, ceva rău, chiar și atunci când ești într-o relație.
Da, ați citit corect - chiar și atunci când ești într-o relație/căsătorie.

Suntem animale sociale, comunicăm și, haideți să nu ne mai ascundem, ne place să ne jucăm. Nu are sens să mai folosesc cuvântul validare.

Da, ne place să ne simțim validați, iar asta nu are nicio legătură cu statutul nostru.

Atunci când se raportează la flirt, mulți oameni greșesc, viziunea lor fiind profund eronată. Dacă ar fi să ne gândim la abordarea populară, atunci o persoană care flirtează este automat nemulțumită, nefericită în relația sa și caută altceva.

Oare?

Ei bine, Esther Perel - terapeut de cuplu - consideră că lucrurile nu stau așa și punctează foarte bine nuanțele flirtului.

"Flirtul nu trebuie luat prea mult în serios. El nu este un semn de nemulțumire. Chiar deloc. Sigur, contează foarte mult și contextul în care desfașoară. În sine, flirtul nu înseamnă ceva rău, însă dacă partenerul flirtează întotdeauna în fața ta și nu te bagă în seamă, atunci poți să-l iei ca pe un semn serios de lipsă de respect. Flirtul poate fi un mod prin care lipsa de respect se manifestă. Totul ține de cum îl faci. El poate fi un act cât se poate de inocent sau poate fi doar lipsă de respect sau un semn de nesiguranță sau o sete de validare. Esența flirtului stă tocmai în inocența sa. Flirtul devine o problemă atunci când nu mai are ceva inocent în el" - spune Esther Perel.

Mișto nuanțat.

Oamenii inteligenți știu să flirteze fără să-și afecteze relațiile. Nici măcar e nu e cazul să se avertizeze cu - 'sunt într-o relație'. Lucrurile astea se simt imediat. Se numește cunoașterea jocului.

Să nu-mi spuneți că nu ați făcut-o niciodată. Să nu-mi spuneți că nu v-a plăcut să vă jucați, păstrând însă distanța necesară.

Flirtul nu este în mod obligatoriu o invitație la sex. În primul rând, el este o invitație la joacă, o joacă ce nu trebuie neapărat să fie murdărită cu vină.

Haideți să nu mai fim atât de rigizi și să acceptăm faptul că partenerul nu poate fi ținut în lanț și că un flirt pur și simplu înseamnă doar un flirt și atât, dacă există inteligență.

Dacă nu există și flirtul se transformă într-o invitație la sex, atunci vă puteți gândi la lipsă de respect.

Întotdeauna contează contextul.

Eu chiar sunt adeptul ideii de monogamish, adică 'you can look, you can talk, but you can't touch'.

Este o chestiune ce poate ține cuplul viu, câtă vreme ambii parteneri înțeleg ce înseamnă asta.

Dar, pentru a atinge acest nivel, cei doi parteneri trebuie să-și traseze foarte bine regulile de cuplu.

Întrebarea este: de câte ori se întâmplă ca aceste limite să fie trasate și respectate?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: vixendaily.com/