8 minciuni despre sex în care oamenii chiar cred

Sexul încă este un subiect tabu! În ciuda mass mediei care abundă de sexualitate, de vulgar, de pornografie.

La nivel mental, oamenii încă sunt prizonierii unor credințe pe care le-au preluat de la generațiile anterioare.

E suficient să lansezi o dezbatere despre sex și vei vedea imediat aceste credințe.
Deși oamenii cu pricina pot jura că lucrurile stau așa cum spun/ cred ei; unii fiind în stare să te pedepsească aspru pentru îndrăzneala de a le zgudui convingerile, există anumite chestiuni referitoare la sex care pur și simplu nu stau în picioare.

Sunt chestiuni care jignesc orice brumă de logică.

Și totuși, mulți oameni cred în ele.

Acum câteva minute am lecturat 8 astfel de chestiuni/minciuni despre sex pe blogul lui Kevin A. Thompson. Omul este, printre altele, pastor - ca să nu eliminăm religia din discuție.

Mi-au plăcut aceste minciuni și am decis să le preiau și să vi le prezint, comentându-le în stilul meu.

Să începem:

1. Bărbații nu-și pot controla dorința sexuală (și nici n-ar trebui să o facă)
'Bărbații gândesc cu capul de jos', 'bărbații nu și-o pot ține în pantaloni', 'toti bărbații calcă strâmb' - vă sună cunoscut? Sunt mentalități pe care le întâlnim peste tot în jur.

Mentalități falimentare, chiar dacă, în anumite cazuri, se bazează pe trădări crâncene. Aici cred că ar fi bine să facem o distincție clară între bărbați și masculi. Eu cred că masculii sunt cei care nu și-o pot ține în pantaloni. Bărbații sunt cât se poate de asumați, mai ales atunci când vine vorba despre alegerile lor sexuale.

Este greșit să fii femeie și să consideri că bărbații nu și-o pot ține în pantaloni. Te auto-condamni la nefericire. Dacă crezi una ca asta, ar fi bine să încerci să afli dacă nu cumva ești femelă 🙂 În general, femelele sunt cele care atrag masculi în viețile lor. Femeile ating un nivel de dezvoltare suficient de mare încât să atragă bărbați în viețile lor.

2. Sexul în căsătorie este plictisitor și previzibil
Altă gogoriță bazată pe teamă. Pe teamă și pe raportări eronate la ideea de căsătorie. Căsătoria nu este o pedeapsă, nu este o închisoare, ci o încununare a iubirii, a încrederii dintre două persoane.

Atunci când iubești și ai încredere în partener/ă, porțile explorării vieții sexuale în doi sunt larg deschise. Drept urmare, sexul în căsătorie este plictisitor și previzibil deoarece unii îl fac să fie așa, mai ales prin erori de percepție.

3. Sexul este un act pur fizic
Aici există totuși puțin adevăr. Sexul este un act pur fizic atunci când te duci la prostituate sau când ai parte de un one night stand. Deși, aș spune că există cazuri în care două persoane care și-o trag pentru prima dată se conectează pe toate palierele... din prima.

Nu, sexul nu este un act pur fizic. Nu și în cuplu. Acolo vorbim deja despre emoții, despre implicare, despre încredere, despre joacă, despre explorare - el atinge atât fizicul, cât și psihicul și spiritualul. Oamenii care spun că sexul este un act pur fizic, de fapt nu îl înțeleg și chiar fug de el.

4. Compatibilitatea sexuală se testează înainte de căsătorie
Aici sunt de acord doar parțial cu Kevin Thompson. El spune că nu, nu e așa și că această compatibilitate se testează după căsătorie. Okay, de acord, este o nuanță interesantă, însă trebuie să recunoaștem faptul că acolo unde nu există potrivire, acolo unde doi oameni nu se înțeleg neam la capitolul sex, lucrurile nu ar trebui să meargă mai departe în ideea că sexul va fi mai bun în timp. Chiar nu cred în așa ceva.

Potrivirea sexuală este baza, este motorul care pune în mișcare rotițele relației și da, compatibilitatea se testează după căsătorie sau după câțiva ani de conviețuit împreună, atunci când pasiunea s-a mai diluat puțin. Atunci se vede compatibilitatea reală dintre doi oameni. La început, vorbim doar despre chimie și arderi.

5. Sexul este pentru bărbați
Asta este o mare tâmpenie. Și bărbații și femeile se bucură de plăcere. Nu mai spun că am cunoscut femei hipesexuale, femei care bateau oricând rezistența celui mai 'taur' dintre bărbați. Din păcate, tot mentalul este cel care pune bariere și aici. Femeia nu este lăsată -uneori nu-și permite singură - să-și dea frâu liber dorințelor. Bariera asta se numește frică de etichetare. Unele femei se tem că dacă-și vor exprima dorințele sexuale vor fi catalogate drept curve, atât de unii bărbați, dar mai ales de celelalte femei. Mare eroare! O femeie care se bucură de sex, de plăcere, este o femeie care se bucură de viață, nicidecum o curvă!

6. Tinerii fac sex mai bine
Hmmm, aici e destul de mult de discutat. Atât tinerii, cât și maturii au uscăturile lor. Sunt două perioade de viață cu particularități distincte. Tinerețea are de partea ei prospețimea, dar și lipsa de experiență; timp în care maturitatea este ceva mai rigidă, dar știe mai bine jocul.

În general, se spune că partidele sexuale de excepție apar mai târziu în viețile noastre și nu mai devreme; semn că mai târziu și reușim să înțelegem anumite lucruri. Eu nu aș spune că unii sau ceilalți fac sex mai bine, ci doar că discuția se poate muta într-o direcție sau alta în funcție de ceea ce ne dorim să dezbatem.

7. Cuplurile își rezolvă singure problemele sexuale
Aici intrăm într-o zonă minată! Problemele sexuale generează consumuri mari de energie în cupluri. Sincer, eu nu cred că două persoane, oricare două persoane, își pot rezolva singure problemele sexuale care apar. Nu cred. Nu toți funcționăm la fel și trebuie să admitem faptul că, uneori, pur și simplu nu vedem unde e problema. Nu cred că va mai trece mult până când și în România se va apela la consilieri pe probleme de sexualitate.

8. Sexul este un păcat
Aici este o eroare cât o zi de post! O eroare care produce dezechilibre majore, cu efecte foarte urâte la nivel fizic și mental. Nu, sexul nu este un păcat și nici ceva murdar. Sexul înseamnă viață, energie vitală, plăcere și este o creație a lui Dumnezeu. El a fost creat din cel puțin două motive majore - perpetuarea speciei (însă nu este singurul motiv, altfel am avea perioade clare de împerechere) și plăcere - adică să putem să ne bucurăm de el fără să facem echipe de fotbal.

Kevin Thompson spune corect - 'să te abții de la sex înseamnă să te privezi pe tine și pe partener/ă de la plăcerea inventată de Dumnezeu'.

Cam astea au fost cele 8 mituri/ minciuni sau cum vreți să le spuneți.

Lista rămâne deschisă, așa că nu ezitați să o completați...

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI