De ce divorțează bărbații?

Rata divorțurilor a atins pragul de 25% în anul 2015. Sunt statistici oficiale de la INS. Ce înseamnă asta? Că o căsătorie din patru se încheie cu un divorț.

Din păcate, specialiștii susțin că vorbim despre un trend ascendent în România.

Pe fondul acestor cifre, cred că s-ar justifica nu doar întrebarea: de ce divorțăm, care exprimă o urmare, un efect; ci mai mai ales asta: de ce ne căsătorim?
Azi voi vorbi însă despre noi, bărbații.

In primul rând trebuie spus că noi nu ne descurcăm prea bine cu ideea de eșec. Asta e! Nu ne place și basta!

Care este efectul acestei frici de fail? Femeile sunt cele care sunt mai dispuse să divorțeze, nu bărbații, așa cum ar putea unii să creadă. Acum, motivele sunt diverse - de la faptul că femeia simte mai devreme decât bărbatul că ceva scârțâie în relație și până la independența financiară.

Ei bine, că tot veni vorba despre independența financiară, ăsta pare să fie motivul principal pentru care femeile aleg să divorțeze - consideră că se pot întreține singure, pe ele și pe copii.

Aici cred că ar fi mișto să apară întrebarea: de ce v-ați căsătorit? Răspunsurile pot fi extrem de interesante. Să nu vă mire dacă veți afla că soțul a fost doar un simplu donator de spermă.

Ei bine, doar în 2015, această independență financiară a produs 18.500 de minori care au rămas într-o familie monoparentală. Mie mi se pare îngrijorătoare situația asta. Și jur că aș avea o discuție cu femeile astea! Nu pot să cred că doar bărbații au fost nașpa! Refuz să cred asta!

Potrivit celor de la Divorce Journey, majoritatea cuplurilor se sparg din cauza infidelității. Buuuun. Nu se spune și din partea cui 🙂

Cert este că nu mi se pare okay să arunci acest motiv fără să vezi ce s-a întâmplat în fiecare cuplu în parte.

Acum, vă rog să-mi permiteți să vă enumăr câteva motive pentru ca divorțăm noi, bărbații, atunci când o facem.

1. Nu ne mai simțim apreciați
Este foarte urât să trăiești lângă o femeie care nu te apreciază. Te simți inutil în relația aia. Deși unii ar spune că bărbații funcționează cu sex, sex, sex și iarăși sex, eu spun așa - un bărbat neapreciat se usucă! La propriu! Ce se va întâmpla atunci când bărbatul se va simți neapreciat? Va căuta aprecierea în altă parte! De aici și apariția șanselor de infidelitate! Drept urmare, atunci când afli că ai fost înșelată, ar fi bine să te întrebi dacă nu cumva tu ai fost cea care l-a trimis la plimbare...

2. De prea multă cicăleală
Cicăleala este principalul dușman al bărbatului. O luăm razna atunci când suntem cicăliți. Pur și simplu fugim de genul ăsta de comportament. Este toxic, toxic, toxic...

3. Simțim că nu mai e nimic de făcut
Da, nu ridicați din sprâncene. Se poate întâmpla. Mai ales atunci când femeia îți dă de înțeles că se descurcă fără tine. Atunci când simți că nu mai e nimic de făcut... te cari.

4. Independența financiară a ei
Asta nu ar fi neapărat o problemă, dacă nu ar veni la pachet cu una bucată pereche de boașe. Am văzut foarte multe femei care, cu cât devin mai independente din punct de vedere financiar, cu atât împrumută mai multe trăsături masculine. Culmea e că ele sunt primele care se miră că au fost părăsite. Scuze, dar nouă ne plac femeile, nu bărbații închiși în trup de femeie 🙂

5. Nu ne mai simțim iubiți
Ei da, iată că și asta contează (e părerea mea). Exceptând cazurile escrocilor, care se căsătoresc pentru a profita, îmi place să cred că noi, bărbații, acceptăm să renunțăm la burlăcie pentru că iubim. Pentru că iubim de ne c***m pe noi. Iar atunci când nu ne mai simțim iubiți, suferim de ne c***m pe noi.

6. Ne îndrăgostim de altcineva
Și asta se poate întâmpla. Știu, nu este tocmai un comportament matur și asumat, dar cine a spus că toți bărbații sunt maturi?

Iată doar 5 motive care ne determină să divorțăm. Lista este deschisă și chiar aștept și alte motive.

Domnilor, aveți cuvântul!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI