Plăcerea sexuală în cuplu nu este o chestiune ce ține exclusiv de planul fizic, ci și o modalitate prin care partenerii se apropie, comunică pe toate palierele și își asigură suportul unul față de celălalt.
În acest context, orgasmul poate fi un adevărat intrument de control. Știu că sună puțin ciudat, însă mi se pare că are sens.
Serios, femeia care ajunge la orgasm îl face pe bărbatul ei să-și blocheze căutările, să rămână conectat la relație.
De ce? Pentru că se simte util! Pentru că se simte bine, pentru că se poate bucura de o viață sexuală frumoasă alături de femeia lângă care trăiește.
Orgasmul partenerei este o recompensă incredibilă pentru bărbat!
Este un adevărat întăritor, sudează apropierea din cei doi și, de ce nu, relația.
O femeie care nu este satisfăcută de un bărbat, va fi nefericită și, chiar dacă se ghidează după valori de finalitate, va ajunge să-și pună întrebarea: 'asta e tot? Așa trebuie să trăiesc până mor?'
Un bărbat care trăiește lângă o femeie care nu ajunge la orgasm, va deveni la rândul lui nefericit, mai ales dacă știe că femeia lui a atins orgasmul cu alți parteneri. El se va întreba constant: 'oare cu ce greșesc? Să fiu oare atât de nașpa?'
Și nu, aici nu este vorba despre nesiguranță, indiferent că vorbim despre bărbați sau femei, ci despre absența recompensei, despre absența dovezii că plăcerea sexuală există și se manifestă.
Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth au publicat un studiu din care reiese faptul că orgasmul este un adevărat instrument de control al comportamentului partenerului.
Ce înseamnă asta? Că bărbatul care trăiește lângă o femeie care atinge orgasmul este mai puțin tentat să caute alte variante de obținere a plăcerii sexuale; iar femeia care atinge orgasmul este mai puțin tentată să renunțe la relația cu bărbatul ei.
De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece plăcerea sexuală are rol de întăritor al relațiilor, motivând în același timp anumite comportamente ale partenerilor.
"Toate animalele se angajează în comportamente care au consecințe pozitive și învață să asocieze recompensa cu stimulii care vin împreună cu ea. Orgasmul și plăcerea sexuală te împlinesc, iar atunci când oamenii experimentează plăcerea sexuală cu o altă persoană, ei încep să primească recompense de la acea persoană. Ba, mai mult, aș spune că partenerul în sine devine o recompensă. Or acest lucru încheagă relațiile", spune Dr Diana Fleischman -autorul studiului. Cum se traduce asta pe scurt? Simplu - 'un sistem de recompense este mult mai eficient în modelarea comportamentelor umane decât pedeapsa".
Ooops! Henț!
Nasoală situație! Ce ne facem cu persoanele care cred că reproșul, embargoul, șantajul, amenințările, produc schimbări pozitive? Le dorim succes... în singurătate!
E treaba lor dacă vor sau nu să înțeleagă cum stau de fapt lucrurile.
Noi, cei care reușim să înțelegem anumite lucruri, băgăm la cap și încercăm să vedem cum putem aplica aceste lucruri în viețile noastre.
Știu că vor apărea un miliard de scuze, comentarii, variante etc...
Eu cred că ceea ce spun oamenii ăștia are sens - nu poți obține bine prin rău! Este imposibil!
Ca să accesezi binele, trebuie să oferi BINE! E simplu!
Inclusiv la capitolul plăcere sexuală.
'Mâncarea, căldura, somnul și plăcerea sexuală sunt exemple de recompense fizice care ne dau o stare de bine și care cauzează schimbări serioase la nivel comportamental. Sexul are o putere incredibilă, iar atunci când vorbim despre plăcerea fizică, nimic nu se compară cu orgasmul. În plus, recompensele sunt mult mai plăcute atunci când împlinesc anumite nevoi', mai spune cercetătorul.
Drept urmare, cred că ar trebui să înțelegem faptul că orgasmul și plăcerea sexuală nu sunt doar chestiuni fizice, ce țin de zona instinctelor, ci sunt căi prin care doi oameni se conectează și își manifestă devotamentul reciproc.
"Plăcerea și stările de bine pot genera mai multe asocieri pozitive și îi pot ajuta pe oameni să-și ierte erorile sau indiscrețiile care, în alte situații, ar duce la despartire', se mai arată în studiu.
În concluzie, nu treceți ușor peste sex, nu treceți ușor peste intimitate, nu tratați la mișto nevoile partenerului și nu neglijați impactul puternic al plăcerii. Nu, astea nu țin de animalul din noi, ci de construcția complexă care se numește om, acea construcție care s-ar putea descrie prin următoarea formulă: simt și gândesc, deci exist!
P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro. Transportul este gratuit in Romania.
Foto Credit: geneticliteracyproject.org/