Conceptul de femeie independentă nu este nou. El nu s-a născut după Revoluție. Sigur, dacă ar fi să ne luăm după ceea ce se întâmplă pe Facebook, am putea spune că acest concept s-a transformat într-o adevărată modă.
Zi de zi vezi atâtea femei independente, încât ai senzația că e un soi de virus care se răspândește prin tastare 🙂
Femeia independentă nu este ceva de speriat și nici ceva de condamnat.
Ce înseamnă femeie independentă? Femeia care se descurcă singură cu problemele de zi cu zi. O femeie care nu-și pierde timpul și nici viața cu relații nesănătoase. O femeie care alege să nu depindă în vreun fel de un bărbat.
Asta înseamnă că femeia aia trăiește obligatoriu singură? Da și nu!
Se poate întâmpla ca femeile independente să trăiască singure, însă nu este o regulă clară. Serios, există și femei independente care au relații sau, de ce nu, sunt căsătorite.
Câtă vreme există zone serioase de interdependență cu partenerii lor, ele pot funcționa fără probleme în relații.
Restul, adică femeile care sunt singure, pot fi împărțite în mai multe categorii:
1. Femeile care suferă
Și care refuză total orice fel de relații, de frică să nu fie rănite din nou. Ele își direcționează energia spre alte lucruri: carieră, copii (dacă au), călătorii etc.
2. Femeile care-și găsesc un scop
Sunt femei care-și găsesc fericirea în afara conceptului de relație. Fie sunt divorțate și au copii, fie nu au copii, ele își găsesc un scop și se bucură de el. Serios, nu toată lumea are drept unic scop ideea de familie/ copii.
3. Femei care nu au timp
Sunt femeile care sunt conștiente de faptul că nu au timp de relații. Fie sunt femei care investesc enorm în carieră, fie sunt femei care au copii de care trebuie să aibă grijă, ele realizează faptul că nu au timp pentru relații și atunci aleg să nu intre în ele, preferând câte un fling din când în când.
4. Femeile care epatează
... cu independența lor, așteptând parcă vreo statuie sau vreun premiu. Aici putem vorbi despre o plajă destul de largă de situații - de la negare și până la mascarea unor suferințe adânci.
Vedeți, pot exista o grămadă de categorii.
De ce să te temi de acest gen de femeie? Nu mai bine încerci să o cunoști? Este posibil să găsești anumite zone care să te atragă, zone care să te determine să-ți dorești să stai aproape de ea. Nu toate femeile independente îi resping pe bărbați. Însă nici nu le permit să ia tot!
Mie îmi plac femeile independente.
Ar fi și aiurea să fie altfel, din moment ce am trăit toată copilăria cu două în casă - mama și o mătușă!
Două modele diferite de femeie independentă: mama - o femeie care a ales să aibă grijă de copii, sacrificându-și zona personală; și mătușa - genul de femeie cultă, de femeie care a suferit o pierdere grea și a ales să rămână singură, cultivându-și pasiunile: călătoriile, muzica clasică etc...
Le-am studiat fără să vreau viețile. Deh, stăteam zi de zi cu ele în aceeași casă. Acum, când privesc înapoi, mi se pare fascinant. Pot spune că înțeleg mai ușor conceptul.
Sigur că pot exista și bărbați care nu înțeleg ce e grozăvia asta cu femeia independentă. Ce fraieri! Nu știu ce-i bun 🙂
Probabil că își doresc femei care să stea lipite de ei, femei iederă, femei dependente de ei din toate punctele de vedere: de la afectiv la financiar. Nasol moment! Dorința asta de control ascunde o profundă teamă de abandon.
Ei bine, eu aș spune că femeia independentă poate fi un companion extrem de interesant, câtă vreme în viața ei există asumare și echilibru. În restul cazurilor, aș recomanda să nu vă pierdeți timpul. Acolo intervin situații care se rezolvă la specialiști...
Foto Credit: datingadvice.com/