Majoritari, dar proști! Altă întrebare?

PSD își dă foc la valiză cu un profesionalism șocant! Să câștigi alegerile la un asemenea scor, după care să faci atâtea gafe colosale... asta da inconștiență!

Sigur că România este împărțită în două. Este evident! Se vede din satelit.

Din păcate, Guvernul Grindeanu a micționat pe orice idee de "bunăstare", pe orice idee de program de guvernare, deciziile de aseară dând în sfârșit pe față adevăratele intenții ale partidului de guvernământ.
Strategic vorbind, oamenii ăștia au dat-o în bară în ultimul hal. Cum să dai ordonanțe la ora 22.00? Cum să le publici în Monitorul Oficial la ora 1 noaptea? Pentru ce? De ce atâta grabă?

Cum să dezincriminezi abuzul în serviciu? Tocmai pe ăsta? Cum să dai liber la corupția de mici proporții? Tocmai ăsta este marele cancer social - mica corupție! Nu corupția mare, ci aia mică. Aia pe care o face orice funcționar, orice polițist, orice om care poate profita de poziția pe care o are. Nici nu vreau să îmi imaginez ce șpăgi se vor da de acum încolo. Mici și constante. Ca 'să fim' în grafic.

Este rușinos ceea ce au făcut guvernanții. Iar oamenii care spuneau că toate deciziile astea făcute în grabă sunt cu dedicație, au primit confirmarea aseară. Acum se poate spune fără pic de îndoială faptul că deciziile date sunt cu dedicație. Pentru cine? Vom vedea până la finele lunii 🙂

PSD și-a dat foc la valiză. Cu grația hipopotamului care se înscrie la lecții debalet.

În loc să își facă treaba, cu bugetul, cu infrastructura, cu măririle de salarii și pensii, cu sănătatea și educația - lucruri cu care, de altfel, au câștigat alegerile; ei ce au făcut? S-au ocupat de combinatori!

Bravo, bă! Aplauze! Sunteți proști cu P mare.

Iar scuza cu CEDO nu ține. Nu și atunci când dai liber la ciordeală. Acolo nu mai ține. Nu există vreo instituție internațională care să poată accepta așa ceva.

În plus, nu înțeleg ce dracu' caută omul ăla la Justiție? Ministrul 'altă întrebare'. Cum să pui o asemenea persoană într-un post atât de important? Este nul la capitolul discurs, pare complet nepregătit în domeniul în care activează, este nervos și cumplit de arogant. Nu mai spun că și asupra domniei sale planează acuzații de plagiat. Dacă ajungi ca tu - ca specialist -să fii scos în offside de un jurnalist, atunci ar trebui ca a doua zi de dimineață să-ți semnezi ieșirea din scenă. Altfel ești doar o omidă.

În mod normal, cei de la PSD ar fi trebuit să iasă și să spună: 'doamnelor și domnilor, politicieni și reprezentanți ai societății civile, avem o problemă pe justiție și trebuie să găsim o soluție decentă. Avem avertizări de la CEDO și trebuie să găsim soluții'. Transparent și cu implicarea tuturor părților. Dacă ar fi făcut asta, românii și-ar fi făcut cruce și ar fi spus: 'e imposibil să facă PSD așa ceva'.

În schimb, ei ce fac? Dau decizii pe sub mână și aruncă țara în haos!

Parlamentarii au început deja să se înjure între ei; președintele pactizează cu protestele ilegale - renunțând la rolul său de mediator; plimbările în Piața Victoriei devin mișcări de seară, numai bune pentru sănătate etc...

Nimeni nu știe ce urmează! Însă e clar că au dat-o în bară rău de tot.

Ce nu au înțeles cei de la PSD? Un lucru elementar - românul știe să schimbe foaia atunci când se simte prostit. Iar ura se multiplică rapid zilele astea. Ceea ce înseamnă că dacă azi te trezești cu 30.000 de oameni sub geam, mâine te poți trezi cu 500.000. Și atunci, mi-e teamă că e mai greu să te scoți la socoteală.

Partea proastă știți care e? Că nu există alternativă! Dacă mâine s-ar organiza alegeri anticipate, nu ar avea cine să înlocuiască PSD. Este tristul adevăr. Nu îmi spuneți de USR și de Nicușor Dan. Nu halesc deloc acest personaj. Nu îmi place privirea lui. Iar faptul că și-a folosit contul personal pentru a aduna banii de campanie pentru USR... nu are nevoie de prea multe comentarii. PMP? Base tocmai ce a făcut un pas în spate. Știe el ceva...

PNL? Cu cine? Cu Raluca Turcan? Să fim serioși.

Iohannis? Mă iertați, dar nu are statură de președinte. În plus, ce să zic, dacă va mai candida vreodată la ceva, o să-i dau și eu 'ghinion', așa cum și-a permis și el să spună când a fost întrebat de ce alți profesori nu-și permit să-și cumpere 6 case din banii de meditații. Chiar nimeni nu s-a prins că a intrat în campanie electorală?

Din păcate, trăim într-o țară de combinatori, iar asta nu se poate schimba nici prin vot, nici cu bâta! Îi dăm jos pe ăștia, vin alții! Setea românului de combinații se potolește doar printr-o educație bine făcută și prin legi extrem de dure!

Însă astea necesită timp, extrem de mult timp și mi-e teamă că suntem la un pas de clipa în care cineva va scoate România din priză!